Fire mål i korsets tegn

Leeds- Liverpool 4-3. - Manageren blir glad når jeg gjør korsets tegn etter scoringer, sier Mark Viduka. I går gjorde han det fire ganger til David O'Learys absolutte henrykkelse.

Det er ikke ofte du ser en manager sprekke i emosjonell salighet midt i en tett, tøff og praktfull fotballkamp. Det er ikke ofte du ser det i det hele tatt.

Men da Mark Viduka, som kom til Leeds fra Celtic for snaue 80 millioner norske kroner, avsluttet sitt hat-trick pluss én på Elland Road i går ettermiddag - og chippet Leeds til 4-3 fra offside-posisjon og over en utrusende Sander Westerveld - gikk O'Leary rett i fotballkjerka.

Og korset seg han også.

- Fotball er et merkelig spill, sier australieren Mark Viduka.

- Jeg har jo spilt bedre fotballkamper enn dette. Men enkelte ganger lykkes du med alt. Og jeg har ingen annen forklaring enn at det er sånt som skjer.

Sånt i denne sammenheng er fire avslutninger - alle sammen, hver bidige en, til lykke.

Lykkelig Bakke

- Det er stort for Mark Viduka, sier Eirik Bakke.

- Det var ganske vilt inne i garderoben etter kampen. Men det var viktig for Leeds også. Vi trengte poengene for å holde en viss kontakt med tabelltoppen.

David O'Leary løp nesten fra dressen sin da han stormet banen og Mark Viduka etter kampen. Liverpool-boss Gerard Houllier hadde sansynligvis mest lyst til å grine. Men han beholdt maska og ristet bare oppgitt på hodet.

Hvordan i all verden kunne Liverpool tape?

2-0 ledet de røde før ti minutter var spilt. Sami Hyypiä scoret det første - Christian Ziege det andre. Men da Ziege ble presset av Alan Smith i en klarering, fikk Mark Viduka dagens første gave servert på go'foten.

Etter det var han bestevenn med ballnissen.

Dårlige avslutninger

- Vi trengte det målet, sier Mark Viduka.

- Vi hadde det veldig tøft da Liverpool gikk to opp så tidlig i kampen.

Og Liverpool kunne gått to opp flere ganger. Ja, Liverpool burde økt til både tre og fire. Men overgangsmuligheter i stort overtall gikk i vasken gjennom udugelige avslutninger.

Da Mark Viduka fikk sin andre mulighet rett etter pause headet han inn 2-2.

- En merkelig kamp, sier Eirik Bakke.

- Men det var sterkt av oss å komme tilbake.

Og sterkere skulle det bli etter at Patrick Berger og Vladimir Smicer som avslutter spilte tsjekkisk drømmefotball fram til ny Liverpool-ledelse - et strålende mål i all sin utførelse. Og så skulle det bli enda mer Mark Viduka. For da målsjanse nummer tre og fire kom i løpet av to minutter dyttet han like godt inn begge.

Da han hadde satt personlig rekord i korsets tegn i løpet av 90 minutter, tok han ballen under armen og gikk i garderoben.

<B>VIDUKA, VIDUKA, VIDUKA, VIDUKA:</B> Han kostet 80 millioner da han kom fra Celtic - i går betalte Mark Viduka for seg med fire scoringer.