Fire mål og 10 poeng

Fire mål og tier på Dagblad-børsen. Ingen tvil om hvem som er rundens profil: LSK-spissen Heidar Helguson!

Dagen i går gikk i stor grad med til å ta imot gratulasjoner over telefonen. Det blir lagt merke til når du scorer hele fire mål i en og samme kamp. Det er det bare 14 spillere som har klart i toppserien siden 1963.

Den 21 år gamle islendingen har tatt Tippeligaen med storm denne sesongen. Hans tøffe spillestil har provosert noen, men på Romerike er han elsket for sin herlige innstilling og vilje til å ofre 100 prosent for LSK.

Så langt i sesongen har det gitt 15 Tippeliga-mål - likt med Sigurd Rushfeldt.

Forvandlingen fra i fjor - da han scoret to mål på 19 kamper - er ikke annet enn oppsiktsvekkende.

Helguson er nesten like overrasket selv.

- At jeg skulle score så mange mål hadde jeg ikke forventet. Men laget har fungert veldig bra i år, slik at vi som spiller på topp har fått mange sjanser, forklarer Heidar Helguson.

Suksessen i den gule LSK-trøya har også gitt ham en plass i den islandske landslagstroppen, hvor han har vært med de tre siste kampene.

- Hvor mange mål scorer du for LSK i år?

- Iallfall 15...

- Jeg har ikke noe mål om å bli toppscorer. Men hvis målene sørger for at Lillestrøm klarer europacupplass og medalje i serien, så er jeg veldig fornøyd.

- Lillestrøm går vel for gull nå?

- Nei, jeg tror ikke vi er gode nok for det. Rosenborg har rutinen som trengs for å vinne serien. Men vi er et godt og ungt lag som utvikles hele tida.

Prof-ryktene som har begynt å svirre rundt måljegeren tar han med ro. Helguson blir gjerne i LSK til kontrakten går ut i januar 2002.

- Jeg er ennå ung og har ikke dårlig tid. Men på sikt hadde det selvsagt vært gøy å prøve seg i en større klubb i et annet land.