Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire millioner og 60 døgn skal gi OL-gull

Håndballjentene ofrer ferien til sommeren.

De norske håndballjentene må ofre ferie, sol, sommer og mer til i sin jakt på OL-gull. Maken til omfattende millionsatsing er ikke gjennomført tidligere.

Fra 6. juni til og med OL-slutt venter snaut 60 døgn med landslaget. Ingen av konkurrentene kan matche monstersatsingen.

Trener Marit Breivik ble selv overrasket da hun talte opp sammen med NTB.

- Jo visst, du hadde rett. Det er nesten 60, sier Breivik som var irritert tilskuer i Aten-lekene for snart fire år siden. To miss i VM året før satte Norge utenfor.

OL-regningen blir nok på nærmere fire millioner kroner. Det er snakk om cirka 1500 døgn totalt for spillere og støtteapparat.

Brakkesyke og hjemlengsel kan ikke utelukkes.
Tøft
- Det er en veldig drive i laget med tanke på OL. Det blir også en tøff kamp for å komme med i troppen (trolig 15 pluss to reserver). For de aller fleste blir det også første gang de deltar i OL. Det er heller ikke sikkert at så mange får sjansen igjen, men det vet man jo ikke.

- Målsettingen for troppen må være medalje om vi får beholde den skadefri og frisk. Nå ser vi jo også at bronsen fra 2000 ikke måles som et toppresultat hos alle. Og toppresultat i idrett er bare toppen, sier Marit Breivik og løfter pekefingeren i været.

Hun leder kanskje håndballjentene for siste gang i EM i desember. I 2008 kommer landslaget til å ha hele 110 samlingsdøgn - rekord.

- Vi har fått god respons på aktivitetsplanen. Nå går jo 25 av disse til OL-perioden der vi må komme tidlig til Kina for å akklimatisere oss tidsmessig.


La Santa viktigst
Breivik holder La Santa-samlingen i juni som viktigst.

- Der skaper vi en basis både lagbyggingmessig og fysisk. Vi ser også at jentene tåler hardere trening i varmen og at aktiviteten i vann slår positivt ut. I tillegg får de litt smak av sol og sommer der nede. For dem som ikke kommer med dit på grunn av skader, vil det kunne bli skjebnesvangert med tanke på OL.

I slutten av mars starter OL-marsjen med en turnering i Portugal.

- Den blir starten på oppkjøringen og er viktig. Der skal vi trene på flere ting som kan bli viktige utover sommeren.

HALVFORNØYDE JENTER: De norske spillerne var ikke helt samstemte på om VM-sølvet i desember var noe å juble for eller noe de ville glemme. Til sommeren får de en etterlengtet OL-sjanse. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
HALVFORNØYDE JENTER: De norske spillerne var ikke helt samstemte på om VM-sølvet i desember var noe å juble for eller noe de ville glemme. Til sommeren får de en etterlengtet OL-sjanse. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Under Breivik har Norge denne OL-fasiten: 4-bronse-ikke deltatt.

For evighetstreneren blir Beijing-lekene trolig de siste som håndballsjef.

Derfor overlates ingenting til tilfeldighetene. Almanakken er spekket med reiser, kamper og trening.

Oppkjøringen står til gull.

Ender OL med det samme?

(NTB)

HAR OL-PLANEN KLAR: Marit Breivik er fornøyd med opplegget fram mot lekene i Beijing.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media