Fire minutter på overtid dukket Ronaldo opp og sikret Portugal-seier

Danmark yppet seg i 94 minutter.

• Danmark - Portugal 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Det ble et skuffende VM for Portugal, som røk ut i allerede i gruppespillet i sommerens mesterskap.

Nå handler alt om EM. Og stjernelaget har ikke hatt den beste starten på kvalifiseringen. De lå foran kveldens kamp sist i gruppa, men fikk en etterlengtet seier i kveld.

I siste overtidsminutt dukket Cristiano Ronaldo opp med en prakheading som kunne sikre Portugal-seier.

Portugal-sjanser Lagets største stjerne Cristiano Ronaldo viste fram skuddfoten etter få minutter. Han prøvde seg med et skudd, men Danmark-keeper Kasper Smeichel var våkent nede og reddet.

Selv om Danmark hadde ballen mest de første 20 minuttene, kom de aldri til de store sjansene. Fra Portugal kom de imildertid regelmessig.

Nærmest var Nani med en heading som gikk over mål. Men Danmark hadde også en sjanse som satte Portugals stjerner i ubalanse:

MATCHVINNER: Portugals stjernegalleri, frontet av Cristiano Ronaldo, tok sin første trepoenger i EM-kvalifiseringen mot Danmark i kveld. Foto: EPA/MARIO CRUZ
MATCHVINNER: Portugals stjernegalleri, frontet av Cristiano Ronaldo, tok sin første trepoenger i EM-kvalifiseringen mot Danmark i kveld. Foto: EPA/MARIO CRUZ Vis mer

Michael Krohn-Dehli klinte til fra 18 meter, en ball som strøk via keeper Rui Patricio og i stolpen.

Rekord I andre omgang viste Ronaldo og Nani fine kombinasjoner i angrep, og kom til lovende sjanser. Noen nettkjenning ble det imidlertid ikke før på overtid.

Danmark, på sin side, spilte også godt i en jevnspilt kamp. Framover markerte Krohn-Dehli seg ved flere anledninger.

Ronaldo tangerte med sin scoring Hakan Sukur og Jon Dahl Tomasson som mestscorende i EM-sammenheng noensinne.