Oslo  20101219.
 Ida Njåltun ble norgesmester på skøyter og sikret seg kongepokaenl under årets NM på skøyter på Frogner stadion i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Oslo 20101219. Ida Njåltun ble norgesmester på skøyter og sikret seg kongepokaenl under årets NM på skøyter på Frogner stadion i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Fire Njåtun-gull på fire forsøk

Herjet i NM.

Mye, mer og mest er skøyteyndlingen Ida Njåtuns (20) treningsresept fram mot OL i Sotsji om drøyt to år.

Helgens fire NM-gull på fire forsøk gir grunn til å glede seg til fortsettelsen. Kun på 5000 meter lot Njåtun sine landsvenninner får smak av gull i NM.

Der stilte hun ikke opp.

- Jeg fikk de svarene jeg ønsket og håpet på etter fem (to 500-metere) sterke løp i NM. Det var bekreftelser på at jeg er der jeg skal være. Så ble det ekstra gøy at jeg var sterkere enn de andre jentene. Jeg syntes det holdt med de løpene og så ingen grunn til å kjøre meg selv i senk på 5000-meteren, sa Ida Njåtun til NTB.

1500-meteren søndag ble oppskriftsmessig vunnet - likt som 1000-, 3000- og 500-meterne tidligere i helgen. På samtlige distanser ble Hege Bøkko henvist til sølvplass av Asker-jenta.

Neste uke reiser landslaget til russiske Tsjeljabinsk for verdenscupåpning om to helger. Der får Njåtun testet kroppen mot verdenseliten.

- Tester, både terskel og oksygenopptak, viser at det er mer trøkk i år enn på samme tid i fjor. Jeg har gått mer på rulleskøyter og har trent mer mengde i skøytestilling. Rett og slett har jeg trent mer, og det er helt etter planen vi har lagt fram mot Sotsji-OL. Jeg skal øke enda mer neste år igjen, slo 20-åringen fast.

Mari Hemmer vant 5000-meteren foran Hege Bøkko, som endte med fem sølv i NM enkeltdistanser.

Storebror Håvard Bøkko fulgte opp gull på 5000- og 1500 meter med enda en medalje av edleste valør på 10.000 meter søndag. 13.37,60 minutter var 12,42 sekunder foran sølvvinner Øystein Grødum.

Håvard Holmefjord Lorentzen vant mennenes 1000 meter.

(NTB)