Fire nordmenn blant de 16 beste i storslalåm

God laginnsats i Alta Badia.

BESTE NORDMANN: Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på en 8.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia.Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI
BESTE NORDMANN: Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på en 8.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia.Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Aksel Lund Svindal ble best av de norske på 8.-plass i storslalåmrennet i Alta Badia søndag. Alle de fire norske var inne blant de 16 beste.

- Laginnsatsen var veldig bra. Det skal vi ikke glemme, selv om vi manglet det lille ekstra i dette storslalåmrennet, sa Svindal etter nok et verdenscuprenn i Alta Badia uten noen nordmann på seierspallen.

Det har vært kjørt verdenscup i Alta Badia siden 1985, men aldri har det vært noen norsk suksess i denne krevende storslalåmtraseen. Det ble det heller ikke søndag.

- Dette er en storslalåmtrasé for spesialistene. Det er ingen tvil om at de som ikke er allroundere har en stor fordel i en bakke som dette. De kan trene her mens vi kjører utfor og andre fartsrenn. Akkurat det kan nok være noe av forklaringen på at det aldri har vært nordmenn på seierspallen her, sa Svindal til NTB etter søndagens renn.Massimiliano Blardone og Davide Simoncelli sørget for dobbeltseier for italienerne på hjemmebane, mens franskmannen Cyprien Richard litt overraskende kjørte inn til tredjeplassen.

Aksel Lund Svindal ble slått med 2,65 sekunder av Blardone, mens Kjetil Jansrud på 9.-plass var ytterligere to hundredeler bak. Truls Ove Karlsen snek seg så vidt foran Leif Kristian Haugen på resultatlisten og ble nummer 15, mens Haugen kjørte inn til 16.-plass. De var snaue fire sekunder bak vinneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer