I STORFORM: Anders Bardal var nest lengst i kvaliken, bare slått av Andreas Kofler fra Østerrike. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)
I STORFORM: Anders Bardal var nest lengst i kvaliken, bare slått av Andreas Kofler fra Østerrike. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)Vis mer

Fire nordmenn blant de fem beste

Bare Kofler hindret norsk storeslem i Hoppuka-kvaliken.

(Dagbladet): Anders Bardal er Norges store håp i hoppuka, og viste betryggende form i den siste testen før åpningsrennet i Oberstdorf i morgen.

29-åringen var forhåndskvalifisert til rennet som én av ti beste i verdenscupen, men strakk seg like fullt til 138,5 meter, fem meter bak Sigurd Pettersens bakkerekord fra 2003.

Det var kvalifiseringens lengste hopp inntil verdenscupleder Andreas Kofler satte utfor som siste hopper.

Østerrikeren landet på 142 meter, og måtte nesten nedpå med ei hånd for å holde seg på beina.

- Det viser at vi ikke ta noe for gitt når det gjelder østerrikerne. De kommer tilbake raskere enn vi aner, sa NRK-ekspert Espen Bredesen.

2,6 poeng skilte Kofler og Bardal på toppen av lista.

- Jeg storkoser meg. Det var en bra treningsdag og godt å få et bra startnummer. Vi gjorde det veldig bra på Lillehammer, så jeg har bare ventet på dette. Jeg håper vi klarer å ryste østerrikerne litt, sier Bardal, som deltar i sin niende hoppuke.

Resten av resultatlista ble også meget gledelig sett med norske øyne, og alle de sju nordmennene er klare for fredagens åpningsrenn. Tom Hilde, Rune Velta og Vegard Sklett imponerte stort og havnet på 3., 4. og 5. plass. De hoppet henholdsvis 133, 131 og 129 meter.

Bjørn Einar Romøren kvalifiserte seg som 25.-mann. Johan Remen Evensen ble nummer 32 av hopperne som ikke var forhåndskvalifisert til åpningsrennet, mens Atle Pedersen Rønsen ble nummer 36.

- Jeg er både glad og overrasket. Dette er langt over mine forventninger. Vi hadde en hard treningsperiode i forkant av sesongen og fortsatte med det i begynnelsen av sesongen. Hopperne har fått slappet av for å være i toppform til hoppuka. Det hele handler om timing og balansen mellom hard trening og avslapning, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.