Fire nordmenn kan rykke opp til Allsvenskan etter økonomisk rot

- Vi er i akutt krise.

KAN FÅ HJELP: Jan Gunnar Solli er en av fire nordmenn som kan rykke opp til Allsvenskan med Hammarby. Her fra tiden i Vålerenga.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
KAN FÅ HJELP: Jan Gunnar Solli er en av fire nordmenn som kan rykke opp til Allsvenskan med Hammarby. Her fra tiden i Vålerenga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Den svenske fotballklubben Ängelholm kan bli slått konkurs den nærmeste uken. I så fall rykker Hammarby, med fire norske spillere, trolig opp til Allsvenskan.

Lars Sætra, Lars Fuhre, Fredrik Torsteinbø og Jan Gunnar Solli er alle Hammarby-spillere. De tre førstnevnte var på banen i klubbens forrige kamp mot Varberg onsdag.

Ängelholm spilte 1-1 mot jumbolaget Husqvarna i Superettan torsdag, men det er klubbens kamp utenfor banen som får oppmerksomheten.

- Vi er i akutt krise. Vi har minus på 2,1 million kroner som må dekkes. Sponsorer har gått inn med 600.000, men det er ikke nok, sier klubbdirektør Paul Myllenberg.

Kommunen avgjør Håpet er at kommunen skal berge klubben med et driftsbidrag på to millioner kroner. Svaret ventes mandag. Blir det nei, ser Myllenberg for seg at turen går til skifteretten med konkursbegjæring.

- Da må 550 fotballspillende ungdommer, også kvinnelaget, se seg om etter en ny klubb, sier Myllenberg.

Ved konkurs blir alle Ängelholms kamper i Superettan denne sesongen strøket, og det får i så fall store konsekvenser for opprykksstriden. Ljungskile og Sundsvall har vunnet begge sine kamper mot Ängelholm og mister da seks poeng hver. Hammarby har derimot tapt to ganger mot Ängelholm og mister ingen poeng.

Medfølelse Fem serierunder før slutt topper Ljungskile tabellen ett poeng foran Hammarby og Sundsvall. Forsvinner Ängelholm, vil Hammarby med ett slag ha fem poeng forsprang til de to andre, og det vil sannsynligvis være avgjørende.

- Vi ønsker å avgjøre dette på banen, og det akter vi også å gjøre, sier Hammarbys fotballformann Richard von Yxkull til expressen.se.

- Om noen så vet jeg hvor mye jobb det er når man sliter med økonomien. Jeg håper virkelig at de klarer seg. (©NTB)