Fire nordmenn på topp 100

John Carew er en av fire nordmenn på lista over de 100 beste fotballspillerne under 21 år. Ved siden av Valencia-spissen regnes John Arne Riise, Azar Karadas og Christer George som noen av verdens 100 største fotballtalenter.

Det er det italienske fotballmagasinet Guerin Sportivo Guerin som står bak rangeringen, skriver Bergens Tidende.

Trener Bjørn Hansen har hatt den norske kvartetten på det norske U21-landslaget. Hansen er slett ikke overrasket over at de fire er inne på lista.

- Jeg har ikke nok kunnskap om de er blant de 100 beste eller de 500 beste, men de er i hvert fall meget gode spillere, sier Hansen til Dagbladet.no.

To fra Tippeligaen

- Andre nordmenn som kunne vært på en slik liste er Trond Fredrik Ludvigsen og Pa Madouh Kah, mener Hansen.

Bodø/Glimts Ludvigsen imponerte Hansen stort i fjor. Også Kah fikk sitt gjennombrudd i 2000. Rett før jul var VIF-spilleren på prøvespill i selveste Manchester United.

Også Rosenborg-keeperen Espen Johnsen (ex-Start) og Moldes Magne Hoseth er navn som ligger langt framme på tunga til Hansen når vi ba ham om å tippe hvilke fire nordmenn som er inne på lista.

John Carew er den av de fire norske supertalentene som har det største fotballnavnet per i dag. Hans innsats i Valencia-trøya denne sesongen har blitt lagt merke til verden over.

Riise er inne på lista til tross for at han har vært mye ute av laget i Monaco den siste tida.

Branns Azar Karadas har vist seg fram både for Brann og U21-landslaget og interesse fra Leeds og Liverpool har gjort at mange har fått øynene opp for Brann-talentet. Christer George kom fra Strømsgodset til Rosenborg midt i forrige sesong, men rakk å presentere sine kvaliteter i Champions League.

Gjevt selskap

De fire norske unggutta er i selskap med velkjente navn som Michael Owen (Liverpool), Nicolas Anelka (Paris St. Germain), Wesley Brown (Manchester United), Joe Cole (West Ham), Mateja Kezman (PSV Eindhoven), Alan Smith (Leeds) og Xavi (Barcelona).

Da det danske forsvarstalentet Martin Albrechtsen ble satt på tilsvarende liste i fjor og det danske TIPS-bladet skrev om det, sa klubbledelsen i AB beskjed om at prisen var høyere som følge av omtalen.