Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski

Fire nordmenn slått ut av prologen

Fire norske herrer bommet i prologen, mens Stina Nilsson sendte et skremmeskudd på kvinnesiden.

FØRST: Stina Nilsson. Foto: NTB Scanpix
FØRST: Stina Nilsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VAL MÜSTAIR / OSLO (Dagbladet): I dag åpnet 16/17-utgaven av Tour de Ski med en knallhard prolog i Val Müstair.

For sammenlagtfavorittene var det viktig å ta seg minst til semifinale, for å ikke tape altfor mye tid.

Det deles også ut bonuspoeng til de 30 som tar seg videre til til kvartfinalene.

Fire bommet

På herresiden var det knyttet stor spenning til Martin Johnsrud Sundby. Kom han seg trygt gjennom den første etappen, kommer han til å bli veldig farlig.

Og Johnsrud Sundby viste seg fram i prologen. 32-åringen var best av de norske, fem sekunder bak vinneren Sergej Ustiugov.

Emil Iversen og Finn Hågen Krogh plasserte seg like bak Sundby. Didrik Tønseth tok seg også trygt videre, mens Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund var for trege og er ute.

Trygt videre

Kathrine Harsem gikk først ut av alle og kom i mål på tida 3.37,05. Rett bak kom Sverige, Petter Northug og Emil Iversens favoritt, Stina Nilsson, inn og tok ledelsen med nesten ni sekunder.

Det var et skremmeskudd til alle, og ingen greide å matche tida.

Ingvild Flugstad Østberg gikk inn i mål drøye sekundet bak den svenske 23-åringen.

- Det var veldig bra, selv om det ikke føles bra å gå her. Vi får se når heatene starter, sier Flugstad Østberg til TV 2.

Heidi Weng har yppet seg litt i sprint denne sesongen, og leverte en grei prolog. 25-åringen har vært slått ut av matforgiftning den siste tida og var spent på formen før det braket løs.

I mål var hun i overkant av åtte sekunder bak Nilsson i den 1,4 kilometer lange løypa, men det holder til kvartfinale.

Nevnte Harsem, Maiken Caspersen Falla og Silje Øyre Slind tok seg trygt videre, mens Lotta Udnes Weng og Ragnhild Haga var noen sekunder for seint ute til å gå kvartfinalen som starter 14:50 i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling