Fire norske dopingdømt

Fire norske idrettsutøvere er utestengt fra konkurranser fra seks måneder til to år.

(Dagbladet.no): Domstuvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske komité (NIF) har dømt fire utøvere for brudd på dopingbestemmelsene. De er avslørt etter å ha brukt anabole steroider, amfetamin og cannabis.

En av de utestengte er Ham Kam-spilleren Sveinung Fjeldstad. Han ble avslørt under en kontroll på trening på Hamar i april i år. Han ble løst fra kontrakten sin med Tippeliga-klubben. Nå er han dømt til to års utestengelse for brudd på dopingbestemmelsene.

24 år gamle Sebastian Krupa i Dingo Bokseklubb i Stavanger er også avslørt i å bruke anabole stereoider. Han ble testet i forbindelse med trening i Stavanger 10. mars i år.

Narkotiske stoffer

Bob-kjøreren Roger Torleif Aspelund (40) er utestengt i seks måneder etter at han testet positivt på cannabis under NM i bob i mars i år. Cannabis er på dopinglista, men er et av stoffene som kan gi grunnlag for redusert straff. Bob-utøveren som er medlem av Torshov Bob-Team slipper to års utestengelse.

Ishockey-spilleren Thor André Engell i Lørenskog Ishockey klubb er også utestengt i to år. Domsutvalget i NIF har funnet han skyldig i å ha misbrukt det stimulerende middelet amfetamin. Han måtte avgi en prøve og ble avslørt etter en kamp 29. januar i år i Lørenskoghallen.