SØLVVINNER: Helene Olafsen var en av tre norske snowboardere som tok medalje under nattens konkurranser i X-Games. Kolbotn-jenta kom på 2.-plass i snowboardcross. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Sebastian Derungs
SØLVVINNER: Helene Olafsen var en av tre norske snowboardere som tok medalje under nattens konkurranser i X-Games. Kolbotn-jenta kom på 2.-plass i snowboardcross. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Sebastian DerungsVis mer

Fire norske medaljer i X-Games

Olafsen, Horgmo, Bang og Håtveit på pallen i Aspen.

||| Tre norske snowboardere sikret seg medaljer under konkurransene i X-Games natt til søndag.

Helene Olafsen (Kolbotn) sikret seg sølv i snowboardcross, kun slått av amerikanske Lindsey Jacobellis.

- Helene knivet mot Jacobellis, de to er helt overlegne. Helene ledet lenge men gjorde en liten feil og ble forbikjørt, sa landslagssjef Vidar Nyhus.

Olafsen tok også sølv i X-Games i fjor. Denne vinteren har hun én seier og to annenplasser i FIS-verdenscupen.
Sølv og bronse i big air

Sølv til Horgmo, bronse til BangI big air-konkurransen knep Torstein Horgmo (Trondheim) sølvet, mens Mikkel Bang (BSK) ble treer.

Islendingen Halldor Helgason vant konkurransen.

Både Horgmo og Bang viste styrke med dobbeltcork 1080 og switch bs 1260.

Til sykehusetStian Sivertzen (KIF) kjørte finale natt til søndag, og dette var hans første finale etter den alvorlige skaden for ett år siden.

- Stian kjørte bra. Han tok starten og lå etter en stund på fjerdeplass av 6. Han skulle kjøre seg opp til tredjeplass ved å kjøre forbi i en venstre bank. Men det var trangt og han trynet. En av kjørerne som kom bak han prøvde å hoppe over Stian men traff han i ansiktet og hofta, sa Nyhus.

Dermed ble det tur til sykehuset og 16 sting på Sivertzen.

- Nok et arr på gutten, sa Nyhus.

Men Sivertzen er tilbake i aksjon igjen om tre dager.

Håtveit-sølvOgså på skifronten ble det medalje.

Andreas Håtveit vant slopestyle-gull i 2008, og lå godt an til å kopiere den bedriften da han ledet etter første run.

Men Bobby Brown fra USA, som også vant gull i Big Air-finalen tidligere i helgen, la voldsomt press på nordmannen, som sto aleine igjen på toppen, melder friflyt.no.

Håtveit hadde allerede sølvet i lomma da han satte utfor, men måtte tangere tidenes høyeste slopestyle-poengsum i X-Games-sammenheng om det skulle bli gull.

Dessverre var ikke runet 100 prosent feilfritt, ifølge Fri Flyt, men Håtveit var likevel storfornøyd med 2.-plass og 93 poeng.

(NTB)