Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire nye russere testet positivt på meldonium

Totalt 16 russere tatt så langt i år.

FIRE NYE TATT: Den russiske friidrettspresidenten, Dmitry Shlyakhtin avslørte mandag at fire nye russere er dopingtatt. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/Files
FIRE NYE TATT: Den russiske friidrettspresidenten, Dmitry Shlyakhtin avslørte mandag at fire nye russere er dopingtatt. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire russiske friidrettsutøvere har testet positivt på meldonium, avslørte landets friidrettspresident mandag.

- Vi har informasjon som sier at fire utøvere har testet positivt på meldonium. Vi skal se nærmere på dette i dag, sa Dmitrij mandag.

Sjljakhtin ville foreløpig ikke gi noen navn, men Nadezjda Kotljarova, som innrømmet en positiv test søndag, er trolig blant de fire.

Totalt har 16 russiske utøvere, inkludert tennisstjernen Maria Sjarapova, testet positivt på stoffet som ble forbudt fra 1. januar i år.

Skandalen gjør det vanskeligere for Russland å overbevise Verdens Antidopingbyrå (WADA) om at de har implementert antidopingarbeidet på en tilstrekkelig god måte. Landet er for øyeblikket utestengt fra all friidrett, og kjemper med nebb og klør for å få suspensjonen opphevet innen Rio-OL starter 5. august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!