Fire nye Tour de France-lag klare for Arctic Race of Norway

Deriblant Argos-Shimano og Europcar.

 PÅ KALENDEREN:  Argos-Shimano, Belkin og Europcar har alle ført opp Arctic Race of Norway i sine kalendere. Dermed kan navn som Marcel Kittel (f.v), Lars Petter Nordhaug og Pierre Rolland dukke opp på startstreken i Bodø. Foto: AFP / NTB Scanpix
PÅ KALENDEREN: Argos-Shimano, Belkin og Europcar har alle ført opp Arctic Race of Norway i sine kalendere. Dermed kan navn som Marcel Kittel (f.v), Lars Petter Nordhaug og Pierre Rolland dukke opp på startstreken i Bodø. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tour de France-lagene Argos Shimano, Europcar, Belkin og Sojasun ser alle ut til å være klare for sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Rittet går av stabelen for første gang fra 8.-11. august, over fire etapper fra Bodø via Lofoten og Vesterålen til Harstad.

Kittel og Rolland? Fra før har Thor Hushovds BMC  og Alexander Kristoffs Katjusa bekreftet sin deltakelse i rittet.

Men er rittledelsen riktig heldig, kan også navn som Marcel Kittel, Thomas Voeckler, Cyril Gautier, Pierre Rolland og Lars Petter Nordhaug dukke opp på startstreken i Bodø.

Marcel Kittel fra Argos-Shimano er mannen som slo Alexander Kristoff på oppløpet på åpningsetappen av Tour de France, og fikk ikle seg den gule ledertrøya. Pierre Rolland og Thomas Voeckler er blant de støre klatregeitene i feltet, og Rolland innehar for øyeblikket klatretrøya - en trøye han er storfavoritt til å ta.

Hvilke lag som deltar blir offisitellt ikke presentert før mandag 15. juli, når rittledelsen holder pressekonferanse i Frankrike.

I rittkalenderne Men både Argos-Shimano, Belkin og Europcar har ført opp rittet i sine kalendere. Det har også Sojasun, men med datoen rittet først var satt til å gå, i slutten av juli.

Også Omega Pharma-Quicksteps reservelag, kontinentallaget Etixx-Ihned, har ført opp Arctic Race of Norway i sin rittkalender.

Dagbladet har ikke lyktes i å få tak i noen bekreftels fra de aktuelle Tour de France-lagene de siste dagene. Og heller ikke rittleder Knut-Eirik Dybdal vil si noe før pressekonferansen neste mandag.

- Det er veldig artig at mange av lagene har lagt ut informasjon om at de skal delta i sine kalendere, men jeg vil ikke bekrefte om de lagene deltar før pressekonferansen, sier Dybdal.

Nordhaug nordover Pappaen til Lars Petter Nordhaug bekrefter derimot langt på vei at sønnen og Belkin skal nordover i august, i dagens papirutgave av Harstad Tidende

- Sist jeg snakket med Lars Petter fikk jeg forståelse av han han blir en del av laget i Arctic Race, sier Nordhaugs far.

Fra før er også lag som Team Øster Hus, Ringerikes Kraft, Plussbank (med Sondre Holst Enger), Frøy Bianchi og Team Joker Merida bekreftet.

Det er Tour de France-arrangør ASO som står bak rittet i Nordland og Troms, og er et UCI 2.1-ritt.

Uka etter Arctic Race of Norway går Tour des Fjords mellom Setesdal og Stavanger. Belkin, Katjusja og Europcar er blant lagene som er bekreftet til rittet, som også er et UCI 2.1-ritt.