INGEN ÆRE IGJEN: Svetlana Kriveljova, Ivan Tsikhan, Irina Jatsjenko og Jurij Bilonog mistet alle medaljene sine fra Aten-OL i dag.Alle foto: Scanpix
INGEN ÆRE IGJEN: Svetlana Kriveljova, Ivan Tsikhan, Irina Jatsjenko og Jurij Bilonog mistet alle medaljene sine fra Aten-OL i dag.Alle foto: ScanpixVis mer

Fire OL-medaljører strippes for æren

IOK venter med Lance-avgjørelsen.

(Dagbladet): Retestingen av dopingprøvene fra OL i Aten i 2004 fortsetter å strippe medaljører for ære. I dag har fire nye medaljevinnere blitt fratatt hederen fra Aten, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er den internasjonale olympiske komité, IOK, som har fratatt utøverne medaljene i dag, og det er friidretten det går ut over.

Mennenes gullvinner i kulestøt, ukrainske Jurij Bilonog, fratas gullet etter at retestingen viste at han var dopet i Aten.

Fikk medaljen fra dopet lagvenninne
I dag ble det også bekreftet at russiske Svetlana Kriveljova er en av dem som mister medaljen fra Aten-OL. Kriveljova ble navngitt som mistenkt av den russiske friidrettspresidenten i slutten av november.

Bronsemedaljen hun nå blir fratatt ble hennes etter at lagvenninnen hennes, Irina Kortsjanenko, ble tatt for bruk av anabole steroider.

- Jeg skal be dem om å dra til helvete dersom de kommer og spør etter medaljen min, sa Kriveljova ifølge avisen All-Sport da det ble kjent at hun var under etterforskning.

- Jeg var i sporten i 20 år og gjorde aldri noe imot reglene. Vanligvis var det motsatt: Jeg ble ofte tildelt noen andres medaljer fordi de hadde brutt dopingreglene, la hun til da.

Venter med Lance
De to andre utøverne som mister medaljene sine fra Aten er fra Hviterussland. Diskoskasteren Irina Jatsjenko og sleggekasteren Ivan Tsikhan er nå begge uten medaljene sine i OL, skriver Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået AP utsatte IOK avgjørelsen om Lance Armstrongs bronsemedalje fra Sydney-OL til det internasjonale sykkelforbundet har sagt sitt overfor Armstrong.

AP skriver også at IOK venter med den endelige avgjørelsen om den russiske bronsevinneren i vektløfting, Oleg Perepetsjenov, mister medaljen sin.