Fire personer arrestert etter rasisme-episoden

Etter at det engelske landslaget ble møtt med rasistiske tilrop i Bulgaria.

UTSATT FOR RASISME: Flere engelske spillere ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
UTSATT FOR RASISME: Flere engelske spillere ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Treneren for Bulgarias landslag i fotball, Krasimir Balakov, beklager til det engelske laget etter at flere spillere ble møtt med rasistiske tilrop mandag.

- Jeg fordømmer alle former for rasisme, og mener det er en uakseptabel oppførsel i strid med alle normale former for folkeskikk, sier Balakov og kommer med en uforbeholden unnskyldning etter EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og England mandag.

Kampen ble avbrutt to ganger av kampens dommer i 1. omgang på grunn av publikums rasistiske tilrop mot engelske spillere. I tillegg viser bilder fra kampen at flere bulgarske tilhengere gjorde nazihilsen under kampen.

- Jeg mener denne formen for fordommer blir begraves dypt i fortiden, og ingen burde noen gang bli utsatt for dette, sier han videre til Sky Sports.

Nasjonalstadion i hovedstaden Sofia var bare halvfullt etter en UEFA-straff etter rasistiske tilrop mot spillere i tidligere kamper.

- Mine kommentarer før kampen, at Bulgaria ikke har noe problem med rasisme, var basert på at den nasjonale serien ikke har hatt større problemer med dette. Flertallet av fansen tar ikke del i tilropene eller sangene, noe jeg også tror var tilfelle i kampen mot England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer