Fire plasser i OL-fellesstarten

Hushovd og Arvesen får med to lagkamerater.

Norges Cykleforbund har fått beskjed fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at Norge får fire plasser i fellesstarten for menn i neste års OL.

Det er Norges plassering i nasjonsrankingen samt de norske rytternes plasseringer i både Protouren og Europatouren som ligger til grunn for de fire norske kvoteplassene i Beijing-OL.

Selv om Norge har fire plasser, er det ikke dermed sagt at Norge kommer til å stille med fire ryttere i OL.

De som skal til Beijing må gjennom den tøffe norske kvalifiseringen, men med ryttere som Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch på plass på de store profflagene, tyder alt på at norske ryttere vil klare å kvalifisere seg.

(NTB)

FIRE PÅ LAGET: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Thor Hushovd (t.h.) er nok temmelig sikre på laget til OLs fellesstart neste år. Mads Kaggestad (i midten) må nok imidlertid vente sterk kamp om plassen fra Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
FIRE PÅ LAGET: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Thor Hushovd (t.h.) er nok temmelig sikre på laget til OLs fellesstart neste år. Mads Kaggestad (i midten) må nok imidlertid vente sterk kamp om plassen fra Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer