Fire poeng for borteseier

England frykter 4-5-1.

(Dagbladet.no): En borteseier i Premier League kan neste sesong være verdt fire poeng i stedet for tre. Målet er å unngå kjedelige kamper.

Stadig flere er bekymret etter at flere kamper denne sesongen var for defensive, ubetydelige og lite actionfylte.

- Trenden går mot 4-5-1, og det er noe alle er klar over. På lang sikt kan det ikke være bra for ligaen, sier Premier League-direktør Richard Scudamore ifølge The Observer.

På ligaens årsmøte denne uka, vil det radikale forslaget om fire poeng for borteseier bli diskutert. Det som virker sikkert er at ligaledelsen vil gjøre endringer for å sikre Premier Leagues status som verdens mest populære og lukrative liga.

- Denne sesongen har flere og flere lag spilt 4-5-1. Det kan hjelpe dem til å plukke poeng de ikke hadde klart å ta uten og sånn sett øker deres muligheter til å overleve, men det er ikke spesielt underholdene å se på. Det er for mange irrelevante og lite minneverdige kamper, spesielt med de lagene som ligger midt på tabellen uten sjanse til verken europacupplass eller nedrykk, sier et styremedlem ifølge avisa.

- Det er ting som tyder på at denne trenden, i kombinasjon med stadig flere kamper på TV og økte billettpriser, er med på å hindre fans fra å komme på kamp, sier en annen.

BYTTE: Bolton og Gary Speed hadde byttet plass med Liverpools og Igor Biscan med fire poeng for borteseier. EPA
BYTTE: Bolton og Gary Speed hadde byttet plass med Liverpools og Igor Biscan med fire poeng for borteseier. EPA Vis mer