Fire prosent sjanse for norsk VM-plass

- Høres ikke urimelig ut, sier Drillo.

FIRE PROSENT: Statistikerne i Norsk Regnesentral mener det er fire prosent sjanse for at Drillo og hans menn når VM-sluttspillet. - Det er jo atskillig større sjanse enn å vinne i Lotto, sier Drillo. Foto: Morten Holm, Scanpix
FIRE PROSENT: Statistikerne i Norsk Regnesentral mener det er fire prosent sjanse for at Drillo og hans menn når VM-sluttspillet. - Det er jo atskillig større sjanse enn å vinne i Lotto, sier Drillo. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Et av Drillos varemerker på 90-tallet var at han gjerne kom med anslag på hvor mange prosent sjanse det var for seier i neste kamp.

Da Egil Olsen i går ble spurt om han hadde sluttet med disse regnestykkene, valgte han å fleipe det vekk:- Jeg har aldri gjort det, jeg har bare slengt ut av meg tall.

Men Dagbladet har fått Magne Aldrin i Norsk Regnesentral til å beregne mulighetene videre etter onsdagens 4-0-seier mot Skottland.

Og da vi la arket med resultatet på bordet foran Drillo, satte fotballprofessoren seg ivrig fram på stolen og tok på seg lesebrillene.

- Litt mer optimistBasert på de tidligere resultatene i gruppa, mener regnesentralen at det er 38 prosent sjanse for at Norge vinner borte mot Island og 45 prosent sjanse for hjemmeseier mot Makedonia.

- Jeg vil være littegrann mer optimist enn det der. Jeg ser sjansene våre som i hvert fall 50 prosent begge steder, sier Drillo til Dagbladet.Det stemmer forøvrig godt med at Drillo mener Norge var uheldige med marginene i flere av kampene før han overtok. Dermed gir resultatene et noe svakere styrketall for Norge enn det fotballhodet hans mener er virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer