Fire scoringer på 25 minutter

Flere vakre mål i oppgjøret mellom Brasil og England.

MÅLSHOW: England bydde opp til dans med to scoringer i den andre omgangen, men Brasil kom tilbake og utliknet. Foto: AFP PHOTO /VANDERLEI ALMEIDA/NTB Scanpix
MÅLSHOW: England bydde opp til dans med to scoringer i den andre omgangen, men Brasil kom tilbake og utliknet. Foto: AFP PHOTO /VANDERLEI ALMEIDA/NTB ScanpixVis mer

Brasil - England 2-2 (0-0)

(Dagbladet): Etter en målløs kamp den første timen fikk publikum servert hele fire scoringer den siste halvtimen. Paulinho satte kronen på verket da han banket inn en scoring på halvvolley åtte minutter før slutt.

PERLESCORNG: Wayne Rooney curler ballen i vinkelen. Foto:      REUTERS/Ricardo Moraes/NTB Scanpix
PERLESCORNG: Wayne Rooney curler ballen i vinkelen. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/NTB Scanpix Vis mer

Wayne Rooney har hatt en turbulent tid, og det har vært mange spekulasjoner rundt spillerens fremtid denne sesongen. I kveld viste spissen noe av det han kan da han sendte England i ledelsen.

United-spilleren fikk ballen på rundt 20 meter, før han curlet ballen vakkert via en forsvarsspiller og i høyre vinkel. En praktscoring av 27-åringen, samtidig som England hadde snudd kampen etter å ha kommet under etter timen spilt.

STJERNETREFF: Alex Oxlade-Chamberlain utliknet til 1-1 med et langskudd. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix
STJERNETREFF: Alex Oxlade-Chamberlain utliknet til 1-1 med et langskudd. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix Vis mer

Joe Hart stod en god kamp for England i kveld, men da han først trengte hjelp sviktet forsvaret. Fred fikk stå helt alene på en retur etter et skudd i tverrliggeren fra distanse, og Fluminense-spissen hadde få problemer med å hamre ballen i mål.

Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain skapte balanse i regnskapet med et langskudd som snek seg inn ved stolperota til Julio Cesar.

Hart mot Neymar Neymar har fått mye spalteplass uten at han har spilt europeisk fotball ennå. I morgen blir han etter all sannsynlighet Barcelona-spiller, og det var liten tvil om at det var han som ble viet mest oppmerksomhet før kampen mot England. Han var god i den første omgangen, men ble usynlig utover i kampen.

SENDTE MARACANÃ TIL HIMMELS: Fred ga Brasil ledelsen på en retur. Foto: AFP PHOTO/YASUYOSHI CHIBA/NTB Scanpix
SENDTE MARACANÃ TIL HIMMELS: Fred ga Brasil ledelsen på en retur. Foto: AFP PHOTO/YASUYOSHI CHIBA/NTB Scanpix Vis mer

Det brasilianske stjerneskuddet fikk muligheten til å vise seg fram tidlig. En ball endte ute hos 21-åringen som kastet seg rundt og fikk avsluttet på volley. Ballen gikk rett på England-back Leighton Baines, og ble senere ryddet unna farlig område.

Kampen ble spilt på mektige Maracanã stadion i Rio, som ble gjenåpnet i kveld, og det var hjemmelaget som styrte store deler av kampen. Joe Hart måtte flere ganger rydde opp bakerst for å hindre Brasil-scoring i den første omgangen.

HINDRET NEYMAR: Joe Hart blokkerer et forsøk fra Neymar. Foto:    REUTERS/Sergio Moraes/NTB Scanpix
HINDRET NEYMAR: Joe Hart blokkerer et forsøk fra Neymar. Foto: REUTERS/Sergio Moraes/NTB Scanpix Vis mer

Den første omgangen utviklet seg til en duell mellom Neymar og Hart som keeperen gikk seirende ut av. Sisteskansen var ifølge statistikkbyrået Opta borti ballen flere ganger enn samtlige spillere på England i den første omgangen.