Fire sekunder fra seier

Petter Solberg kjørte søndag inn til 4. plass i Rally Argentina. Mandag var han oppe på 2. plass, fire sekunder fra seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordmannen tapte så vidt det han trodde var kampen om 3. plass mot spanske Carlos Sainz, men så ble Peugeot-førerne Marcus Grönholm og Richard Burns diskvalifisert fra det de trodde var stallens femte dobbeltseier av seks mulige.

VM-lederen Grönholm fikk feire seieren bare en kort stund, før han ble strøket fra listen for å ha mottatt ulovlig hjelp til å starte bilen første dag. I rally-VM er det service bare på oppsatte steder, og Grönholm ble observert da han fikk assistanse fra teamet sitt utenfor serviceområdet.

Burns ble utropt til vinner, men noen timer senere kom rapporten fra teknisk etterkontroll. Den viste at svinghjulet i motoren veide 20 gram for lite. Dermed svarte ikke bilen til spesifikasjonene, og han ble også diskvalifisert.

Det førte til at Ford-føreren Sainz vant rallyet, fire sekunder foran Solberg.

- Rally er en merkelig sport. Kanskje er reglene blitt for kompliserte, men de må følges. Nå er VM-kampen åpen igjen, sa Sainz, som tok sin 24. seier to år etter den forrige.

Nebb og klør

Petter Solberg tapte seieren da han kjørte av veien på den første fartsprøven søndag. Det uhellet kostet ham 25 sekunder.

- Vi kjempet med nebb og klør helt til siste meter. Med mine mageproblemer første dag, girkassetrøbbel lørdag og avkjøringen søndag er det klart at vi burde endt en plass høyere, sa Solberg.

For en gangs skyld vant han ingen av fartsprøvene, selv om han var veldig nær på den siste da han presset Sainz hardt.

Solbergs stallkamerat Tommi Mäkinen kjempet for øvrig med Grönholm om seieren da han på nest siste fartsprøve kjørte feil og slo rundt fem ganger. Finnen kom uskadd fra uhellet, men kunne selvsagt ikke fullføre.

Tettere

Diskvalifikasjonene betyr at Mäkinen med forsiktig kjøring på de siste fartsprøvene ville stått igjen som klar vinner. Da ville han tatt kraftig inn på ledende Grönholm i VM-sammendraget.

Grönholm leder fortsatt, men Sainz som er beste ikke-Peugeot-fører er nå bare 12 poeng bak. Mäkinen og Solberg er på 5. og 6. plass med henholdsvis 14 og 13 poeng.

Neste VM-runde er Rally Akropolis der Solberg i fjor kjørte inn til 2. plass. Den første seieren må han fortsatt vente på.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer