BET GODT FRA SEG MOT BRASIL: Nord-Korea holdt Brasil til 0-0 i over en omgang, men måtte til slutt gi tapt med 1-2. På sidelinja skal imidlertid fire av spillerne i troppen ha glimret med sitt fravær. Foto: REUTERS/Christian Charisius
BET GODT FRA SEG MOT BRASIL: Nord-Korea holdt Brasil til 0-0 i over en omgang, men måtte til slutt gi tapt med 1-2. På sidelinja skal imidlertid fire av spillerne i troppen ha glimret med sitt fravær. Foto: REUTERS/Christian CharisiusVis mer

- Fire spillere fra Nord-Korea manglet mot Brasil

23 mann ble til 19.

||| (Dagbladet): De færreste fotballinteresserte har inngående kjennskap til Nord-Koreas mannskap i VM.

Det kan kanskje forklare hvordan fire spillere kunne glimre med sitt fravær i troppen som møtte Brasil tirsdag, uten at noen har gjort noe poeng ut av det før nå.

Nyhetsbyrået AP skriver i hvert fall at spissen An Chol Hyok, keeper Kim Myong Won (som egentlig er spiss, men ble påmeldt som keeper) og midtbanespillerne Kim Kyong Il og Pak Sung Hyok manget på den offisielle lagoversikten.

Nord-Korea skal først ha levert en liste med 23 navn, før den ble nedjustert til 19.

Foreløpig er det ikke kommet noen bekreftelse på at opplysningene stemmer. Kilden skal være den sør-koreanske avisa Ilgan Sports. FIFAS faktaoversikt etter kampen er for øvrig alle 23 spillerne inkludert.

I løpet av dagen kan det bli mer klarhet rundt saken, når Nord-Korea etter planen skal holde pressekonferanse.

Laget gjorde et såpass godt inntrykk mot Brasil at myndighetene tillot folket å se kampen i opptak, tross 1-2-tap.

Det er for øvrig ikke første gang det er uregelmessigheter med troppen til Nord-Korea. Før mesterskapet startet forsøkte de å melde på spissen Kim Myong Won som keeper, fordi landslagssjef Kim Jong-hun ønsket en ekstra angriper framfor en tredjekeeper.

Det ble imidlertid ikke akseptert av Fifa, som erklærte at Jong-hun måtte innta plassen mellom stengene om det skulle bli spilletid i løpet av mesterskapet.