KOMBINERT:  Eric Frenzel tok i dag sin fjerde verdenscup-seier på rad. Foto: NTB Scanpix
KOMBINERT: Eric Frenzel tok i dag sin fjerde verdenscup-seier på rad. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fire strake for Frenzel

Ustoppelig i kombinert en måned før VM.

I dag vant tyskeren sitt fjerde strake verdenscuprenn. Magnus Moan ble nummer ni.

Frenzel var best i bakken og var sammen med østerrikske Bernhard Gruber den eneste som slapp strafferunder i langrennet. Frenzel seiret etter 10 kilometer klart foran sine landsmenn Tino Edelmann og Johannes Rydzek.

- Som lag holder vi veldig godt nivå for tiden. Vi presser hverandre til bedre prestasjoner, og vi har stor selvtillit. Det er noen små ting å rette på før VM, men det er som det skal være, sa Frenzel etter den tyske trippelseieren.

Han hektet av Gruber tidlig. Ettersom de fleste andre besluttet å gjøre unna sine strafferunder tidlig fikk han gå helt alene i tet gjennom det meste av langrennet, og han kunne paradere i mål med et tysk flagg.

Moan fikk droppe NM for å kjempe om verdenscuppoeng i jakten på sammenlagtseier, men han har ikke hatt full klaff i Klingenthal. Et hopp på 124,5 meter ga 18.-plass i bakken søndag, og han måtte ut i fire strafferunder i langrennet. Likevel greide han å gå seg opp til 9.-plass.

Etter helgens renn leder Frenzel verdenscupen 57 poeng foran franske Jason Lamy Chappuis (5.-plass begge dager i helgen) og 115 poeng foran Moan (12.- og 9.-plass).

Frenzel vant begge rennene i Seefeld sist helg og gjentok bedriften på hjemmebane i Klingenthal.

Neste helg er det individuelt verdenscuprenn og en lagkonkurranse i Sotsji.

(NTB)