Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire tap på fire forsøk

United sliter med tyske lag i utslagsrundene i Champions League.

AUF WIEDERSEHEN: Bayern Münchens Arjen Robben får kjempetreff på volley i returmøtet på Old Trafford i fjorårets kvartfinale i Champions League. For fjerde gang på fire forsøk i utslagingsrundene med dobbeltkamper røk United mot tysk motstand. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
AUF WIEDERSEHEN: Bayern Münchens Arjen Robben får kjempetreff på volley i returmøtet på Old Trafford i fjorårets kvartfinale i Champions League. For fjerde gang på fire forsøk i utslagingsrundene med dobbeltkamper røk United mot tysk motstand. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix Vis mer


(Dagbladet): Joda, du husker rett om du umiddelbart tenker på finalen i 1999 etter å ha lest denne overskriften. Ole Gunnar Solskjær sikret United seieren mot Bayern München i finalen.

Men i dobbeltmøter med hjemme- og bortekamp har United fire tap på fire forsøk mot tysk motstand i Champions League.

Uefa.com lister opp de fire oppgjørene foran morgendagens semifinalemøte i Gelsenkirchen. For selv om de engelske serielederne er storfavoritter til å kapre finaleplassen på Wembley, har de historisk sett slitt mot tyske lag.

- De tyske lagene har alltid hatt den utholdenheten og besluttsomheten ved seg, og det vil være nøyaktig det samme tirsdag kveld, sier United-manager Alex Ferguson ifølge The Telegraph.

1996/97 René Tretschok scoret det eneste målet i første møte i semifinalen i Dortmund.

På Old Trafford ga Lars Ricken gjestene ledelsen etter åtte minutter, og flere mål ble det ikke.

Dortmund slo seinere Juventus i finalen.

2000/01 United spilte hjemme først i kvartfinalen mot Bayern München, og Paulo Sergio scoret det eneste målet på Old Trafford fire minutter før full tid.

I returmøtet i München gikk det bare fem minutter før Giovanne Elber hadde doblet sammenlagtledelsen. Mehmet Scholl økte til 3-0 sammenlagt, før Ryan Giggs scoret et trøstemål for gjestene.

Bayern slo Valencia i finalen.

2001/02 Året etter var Bayer Leverkusen motstander i semifinalen. United startet hjemme, og tok ledelsen etter et selvmål en halvtime inn i kampen. Michael Ballack utliknet for gjestene. Ruud van Nistelrooy sendte United tilbake i føring på straffe, men Oliver Neuville utliknet til 2-2.

På BayArena i Leverkusen ga Roy Keane United ledelsen etter en snau halvtime, men Neuville utliknet på overtid i første omgang. Stillingen holdt seg, og United tapte sammenlagt på bortemålsregelen.

Leverkusen tapte 2-1 for Real Madrid i finalen. Nåværende Schalke-spiss Raul og Zinedine Zidane scoret målene for Real.

2009/10 I kvartfinalen i fjor var Bayen München igjen motstander. Den første kampen gikk i Tyskland, og Wayne Rooney scoret for United allerede etter 63 sekunder, men pådro seg seinere ankelskaden som ødela resten av vårsesongen og til dels sommeren hans. Dessuten kom Bayern sterkt tilbake på slutten av kampen, og vant 2-1 etter mål av Ribery og Olic.

Hjemme startet det veldig bra for United. Darron Gibson og Nani sørget for 2-0 i løpet av sju minutter, og etter 40 minutter økte Nani til 3-0 - og dermed 4-2 sammenlagt.

Men Ivica Olic reduserte like etter Nanis andre mål, og et kvarter før slutt banket Arjen Robben inn 4-4 sammenlagt på volley.

United røk ut på bortemål igjen, mens Bayern tapte 2-0 for Inter i finalen.

- Uheldige Ferguson medgir at de har hatt et dårlig tak på Bayern München med unntak av finaleseieren.

- Vi har ikke hatt en god statistikk mot Bayern siden 99-sesongen. Vi spilte uavgjort mot dem to ganger og slo dem i finalen, sier skotten.

I de andre kampene mener han de har hatt marginene mot seg, og håper det snur nå.

- Vi var uheldige mot Leverkusen, vi burde slått dem. Og vi var uheldige mot Dortmund, men du kan ikke alltid ha uflaks og noen ganger snur det for deg.

Dessuten mener han laget hans er bedre rustet denne gangen.

- Vi kommer til denne kampen med mye mer erfaring enn vi har hatt de siste årene, og statistikken vår på bortebane de siste sesongene har vært fantastisk, sier United-manageren.

WHO PUT THE BALL IN THE GERMANS NET? Ole Gunnar Solskjær sikret seg legendestatus i United blant annet ved å avgjøre Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Foto: Dan Chung, Reuters/Scanpix
WHO PUT THE BALL IN THE GERMANS NET? Ole Gunnar Solskjær sikret seg legendestatus i United blant annet ved å avgjøre Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Foto: Dan Chung, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media