RYSTENDE DØDSFALL: Supportere av Djurgården viser respekt ved å legge ned blomster og drakter på stedet hvor en 43-åring ble drept i går kveld. Foto: AFP / TT NEWS AGENCY / Bjorn Lindgren /  NTB Scanpix
RYSTENDE DØDSFALL: Supportere av Djurgården viser respekt ved å legge ned blomster og drakter på stedet hvor en 43-åring ble drept i går kveld. Foto: AFP / TT NEWS AGENCY / Bjorn Lindgren / NTB ScanpixVis mer

Firebarnsfar skal ha blitt slått ihjel med en flaske

Vitner beskriver svært stygge scener.

(Dagbladet): Det utspilte seg noen ville scener da flere tilskuere stormet banen under serieåpningen mellom Helsingborg og Djurgården i Allsvenskan i går.

Bakgrunnen for hendelsen var at en 43 år gammel firebarnsfar ble drept i forkant av den svenske seriepremieren. Mannen skal ha vært en helt vanlig fotballtilhenger.

43-åringen var på vei til fotballkampen da han skal ha blitt angrepet av hittil ukjente gjerningsmenn, og vitner forteller om svært stygge scener.

- Det så ut som en krigssone, og vennene til mannen sier at han ble slått ihjel med en flaske, sier frilansfotograf Freddy Mardell til Expressen.

Tre personer angrep Andre vitner den svenske avisen har snakket med beskriver at det lå glassbiter på bakken hvor den avdøde mannen lå. Et annet vitne sier at det var tre mann som angrep dødsofferet.

- En av dem slo en glassflaske i bakhodet på mannen. Han faller sammen og de begynner å slå og sparke på ham. En av dem løfter ham opp i kragen og slår ham i hodet. De to andre står ved siden av og sparker mot ryggen og magens hans, sier en kvinne til Aftonbladet.

Et annet vitne mener mannen ikke skal ha provosert gjerningsmennene på noen måte før det fatale angrepet.

Mannen skal ha blitt drept like ved fotballstadion omtrent en halv time før kampstart. På det aktuelle tidspunktet skal politiet ha vært opptatt med å sikre omgivelsene på selve stadion, slik at stedet mannen ble angrepet ikke var under politiets kontroll.

Det skal ha tatt lang tid før ambulansen rakk frem til åstedet, og mannen ble funnet i en trapp som fører til stadion. I går kveld ble det lagt ned blomster og fotballdrakter der hvor mannen ble drept.

Flere på sykehus I tillegg til den drepte Djurgården-supporteren, ligger fire andre på sykehuset i Helsingborg.

- Vi vet ennå ikke hvor alvorlig skadd de er, sa pressetalsmannen for Region Skåne, Jimmy Gottfridsson i går.

Drapet ryster hele Sverige, og utløste opptøyer på Olympia stadion i Helsingborg da tilskuerne fra gjestende Djurgården fikk vite om dødsfallet.

Henrik Larsson er blant de mange som raser over supportervolden i Helsingborg. Den tidligere stjernespissen mener det må tas ansvar for å bli kvitt problemet.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.