Firedobbel gledesrus for VM-bronsen

Szeged: Litt skuffet gikk Knut Holmann og co. i den norske fireren i land etter VM-finalen på 200 meter lørdag. Nordmennene trodde de hadde tapt kampen om medaljene. Men mannskapet tok grundig feil.

Jubelen ble desto større da det ble klart at kvartetten var bronsevinnere. I flere minutter hersket det stor usikkerhet i den norske leieren før målfotoet var analysert og tredjeplassen et faktum.

- Jeg trodde vi havnet langt bak i feltet, som nummer fem eller noe. Jeg var veldig skuffet da vi hadde krysset mållinjen, sa Nils Olav Fjeldheim (21) til NTB. Med seg i båten hadde han Knut Holmann (30), Andreas Gjersøe (22) og Robby Roarsen Haugli (23).

- Da jeg kikket opp så jeg Peter (Orban, trener) sto og jublet. Da fikk jeg så smått tilbake et ørlite håp om at det likevel hadde gått rett vei. Særlig da vår båt ble ropt inn til kontroll fikk jeg en liten aning om at løpet gikk bedre enn ventet, fortsatte han.

Debutanter

Og Orban hadde rett - i hvert fall nesten. Landslagssjefen så den norske fireren som nummer to i mål i padlesportens formel 1-øvelse. Men omsider kom padlepresident Arne B. Sletsjøe til unnsetning og oppklarte det hele. Han hadde sett reprisene på fjernsyn like i nærheten.

- Det er en fantastisk følelse å vinne den første VM-medaljen. Jeg kommer bare til å gå rundt og smile i flere dager framover, gliste Robby R. Haugli. Foruten Knut Holmann var hele mannskapet debutanter på seierspallen i VM.

Drøyt 160 padletak i minuttet - eller to og 1/3 i sekundet - er frekvensen nordmennene fosset fram med i finalen. På 1000 meter ligger Holmann på rundt 100 tak i minuttet.

- Jeg har ikke sjanse til å ligge noe høyere. Det gikk på maksimal frekvens av hva jeg greier. Men skulle takten øke ytterligere vil det gå ut over kraften, så det er i alle tilfeller ikke noe gunstig, sa en svært godt fornøyd Knut Holmann til NTB.

Mot Milano

De ungarske hjemmefavorittene vant finalen overlegent. De var 4/10 sekund foran nordmennene. Italia ble nummer to, bare seks hundredeler foran. Den norske båten var på forhånd regnet blant favorittene.

- Det å ha Knut (Holmann) i båten betyr enormt mye. Han er selve drivkraften, i tillegg til at han gir båten den nødvendige kraften. Han er en stor padler, berømmet Robby R. Haugli sin kollega.

- Løpet var så godt det bare kunne være i en VM-finale på 200 meter. Vi traff ganske bra på hvert tak. Men vi var nok litt nervøse før starten. I hvert fall var jeg det, sa Nils Olav Fjeldheim.

K4 200 meter er ikke olympisk gren, og derfor får ikke båten topp prioritet. Men planen er at båten skal satse på VM i Milano neste år.