Firedobbel lykke

Overlykkelig over at hun klarte å tyne ut siste rest av krefter, poserte Liv Grete Skjelbreid Poirée med sine fire VM-gull i går kveld.

OBERHOF (Dagbladet): - Skal jeg være helt ærlig, må jeg innrømme at jeg er glad for at VM nå er over for min del. Jeg er helt utslitt, men også veldig lykkelig. Det er godt å kunne reise hjem med den følelsen jeg har inni meg nå, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet etter sitt fjerde VM-gull i Oberhof.

Gårsdagens VM-fellesstart var det gullet som krevde mest av henne.

- Jeg sa til meg selv at jeg ikke fikk lov til å bli sliten før jeg kom i mål på dette løpet. Men jeg måtte bruke lang tid på å forberede kroppen på å ta ut maks både mentalt og fysisk. Energien som var igjen, måtte brukes riktig om jeg skulle ha sjanse til å vinne.

- Mitt VM...

Med en seiersmargin på nesten halvannet minutt avsluttet hun VM i ren utklassingsstil. Med flagget til topps lå hun helt utmattet i målområdet i flere minutter før hun hadde samlet krefter nok til å møte det kaoset hun visste ventet en firedobbelt verdensmester.

Men Liv Grete takler også det som en verdensmester, og sjarmerte seg gjennom alle pliktene. Og på pressekonferansen kom hun med tidenes understatement:

- Dette har vært mitt VM...

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl - som fulgte det siste gulløpet fra tribuneplass - plasserer Liv Grete i den «engere krets» av norske idrettsutøvere.

- Vi er en del som er blitt verdensmestere én gang. Noen færre som er blitt det to ganger, enda færre som er blitt det tre ganger, osv. Når du gjør det igjen og igjen, som Liv Grete, så har du noe spesielt i deg. For hver gang du vinner øker presset proporsjonalt, og det krever en sterk psyke å stå imot det presset, sier Stensbøl til Dagbladet.

- Fire i ett og samme mesterskap er derfor helt rått.

Sponsorsjef Jacob Lund fra skiskytternes hovedsponsor Vital oppsummerte suksessen slik:

- Nå er jeg tom for penger og flagg...

Liv Grete får 50000 kroner i bonus for hver av de tre individuelle VM-gullene. For stafettgullet fikk jentene 100000 kroner på deling.

Familien ikke ferdig

Det utrolige mesterskapet ville hun i går bare markere i rolige former. Hun er ferdig med sine løp. Men familien er ikke helt ferdig ennå:

- Familien har ett løp igjen. Nå er det min jobb å motivere Raphael foran hans siste løp. Han får ingen god oppladning om jeg kommer seint hjem etter å ha vært ute og feiret. Vi skal heller finne tid til å feire dette sammen seinere. En stor feiring, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Og de har litt å feire:

For i tillegg til Liv Gretes fire gull har Raphael foran dagens VM-fellesstart for gutta to gull og en sølv.

- Fin presang

Dagbladet møtte ekteparet i går kveld og på spørsmål om de har gitt hverandre noen gaver på valentinesdagen svarer Liv Grete:

- En gullmedalje må vel være en god presang til Raphael. Om jeg får en klem tilbake, så er jeg fornøyd, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Og Raphael innvilget gjerne det ønsket fra sin firedobbelte verdensmesterkone.

I morgen reiser ekteparet hjem til Hålandsdalen. Med overvekt.

- Det er bra vi bygger nytt hus, sånn at vi får plass til alle medaljene og krystallkulene, smiler verdens blideste verdensmester. I dag klokka 14.20 går mennenes 15 km fellesstart. Ole Einar Bjørndalen trente i går kveld sammen med det norske laget.

VM-DRONNINGEN: I går kveld ble Liv Grete Skjelbreid Poirée hyllet i skiskytterbyen Oberhof. Tidligere på dagen paraderte 29-åringen inn til sitt fjerde VM-gull. - Skal jeg være helt ærlig, må jeg innrømme at jeg er glad for at VM nå er over for min del, sier Liv Grete
VALENTIN: «En gullmedalje må vel være en god presang til Raphael.», tenkte Liv Grete, og ga en gullmedalje som Valentines-gave til ektemannen