Firedobbelt norsk i junior-VM på ski

Tidenes suksess.

TOK GULLET: Ragnhild Haga. Etter henne fulgte tre norske jenter til.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
TOK GULLET: Ragnhild Haga. Etter henne fulgte tre norske jenter til.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Norges langrennskvinner gjorde tidenes suksess i junior-VM på ski med å ta samtlige medaljer og fjerdeplassen på onsdagens 5-kilometer fri teknikk.

I de samme løypene som Marit Bjørgen, Eldar Rønning og Eirik Brandsdal gjorde suksess sist helg, kledde Norges juniorkvinner hele seierspallen og litt til i rødt, hvitt og blått.

Ragnhild Haga vant gull, Kari Øyre Slind tok sølv og Heidi Weng bronse. Bare åtte sekunder skilte mellom første- og tredjeplass i rennet i fri teknikk.

3,8 sekunder for sent ute til medalje var Martine Ek Hagen. 6,6 sekunder skilte ned til nærmeste utenlandske rival, Jelena Soboleva fra Russland.

Russland-kopi Kun én gang tidligere er det skjedd at en nasjon har kapret de fire første plassene; Russlands menn (Petr Sedov, Andrej Kalsin og Pavel Vikulin) for to år siden.

Flere har greid trippel.

1-2-3-4: Norge kvinner (2011), Russland menn (2009).

1-2-3: Norge kvinner (2010), Russland kvinner (2004), Russland kvinner (1994), Sverige menn (1993).

I fjor vant Ingvild Flugstad Østberg VM-gull i skiathlom foran Heidi Weng og Tuva Toftdal. Da var Ragnhild Haga eneste norske jente utenfor seierspallen (17.-plass).

- Sykt nervøs Snakk om revansj.

- Jeg var sykt nervøs før start, men fikk god flyt i løpet og klarte å konsentrere meg om å gå teknisk riktig, sa Haga til Langrenn.com.

- Da jeg fikk høre at jeg hadde vunnet gullet, ble jeg veldig glad. Det føltes uvirkelig. I fjor fikk jeg niendeplass som best.

Weng var den store forhåndsfavoritten, og hun var også best på første runde. Men så slo landsvenninnen Haga til.

- Jeg føler meg ikke helt på topp. Allerede i den første bakken ble jeg litt stiv, og jeg har mer å gi, sa Weng til Langrenn.com.

Haga vant sin første VM-medalje, mens Weng tok sølv i 10 km skiathlom og Slind bronse i sprint i fjor.

- Jeg skal feire medaljen med en liten bit sjokolade, gliste Slind.

VM fortsetter med sprint, skiathlom og til slutt stafett, der Norge naturligvis er stor, stor gullfavoritt.

(NTB)