Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Firemåls-Falcao herjet da Porto snudde 0-1 til 5-1

Det går mot helportugisisk finale i Europa League.

KAMPENS STORE SPILLER: Colombianske Radamel Falcao feirer sitt første av fire mål mot Villarreal. I bakgrunnen skjønner kanskje Ruben Cani at noe er under oppseiling.Foto: SCANPIX/AFP/ MIGUEL RIOPA
KAMPENS STORE SPILLER: Colombianske Radamel Falcao feirer sitt første av fire mål mot Villarreal. I bakgrunnen skjønner kanskje Ruben Cani at noe er under oppseiling.Foto: SCANPIX/AFP/ MIGUEL RIOPA Vis mer

(Dagbladet): Porto - Villarreal 5-1, Benfica - Braga 2-1, Europa League-semifinaler første kamp.

Det går mot helportugisisk finale i årets Europa League, etter at Porto snudde 0-1 til 5-1 hjemme mot Villarreal, anført av en usedvanlig målkåt Falcao.

Den kolombianske spissen hadde allerede scoret hattrick mot Rapid Wien og Spartak Moskva før kampen mot spanjolene, og i kveld gjorde han sitt tredje for sesongen i Europas nest gjeveste klubbturnering - før han plusset på ett til.

- Jeg syns vi var uheldige som ikke scoret før pause, men i andre omgang kom sjansene. Vi er glade for et stort resultat, men vi respekterer det uforutsigbare, og vi skal spille i et miljø som ikke blir enkelt for oss. Vi må heve oss over euforien som kommer til å være rundt oss nå, og fokusere på en vanskelig retur, sier Porto-trener André Villas Boas.

Til tross for sjefens ydmykhet har nok Porto et par skostørrelser i finalen før returen i Spania, og det blir uansett en portugisisk motstander for den som går videre, da Benfica og Braga møtes i den andre semifinalen.

I Lisboa fikk Braga med seg et viktig bortemål, men har likevel 2-1 å snu før returoppgjøret på hjemmebane.

Alt snudde etter pause
I Porto tok bortelaget ledelsen like før pause, da Ruben Cani møtte et Nilmar-innlegg fra høyre ved første stolpe, og stusset ballen forbi Helton i portugisernes mål.

Villarreal angrep mye langs høyresiden i første omgang, og det var ikke overraskende at åpningsmålet kom på den måten.

Porto slo tilbake etter bare noen minutter med andreomgangsfotball, like etter at bortelaget hadde misbrukt en kjempemulighet.

Villarreal-keeper Diego Lopez gjorde en klassisk keepermanøver da han felte Falcao som var på vei ut over dødlinja, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket.

0-1: Cani headet Villarreal i ledelsen like før pause, men i andre omgang ble det langt tyngre.Foto: SCANPIX/AFP/ MIGUEL RIOPA
0-1: Cani headet Villarreal i ledelsen like før pause, men i andre omgang ble det langt tyngre.Foto: SCANPIX/AFP/ MIGUEL RIOPA Vis mer

Falcao tok straffen selv, og dunket ballen sikkert i venstre kryss.

Tolv minutter senere hadde Porto snudd oppgjøret etter en strålende prestasjon av Freddy Guarin.

Guarin rundlurte venstrebacken med en ultraeffektiv skuddfinte, dunket ballen i stolpen først, men var nådeløs på sin egen retur. Den headet han forbi Diego Lopez, og hjemmelaget var i ledelsen.

Like etter smalt det fra Porto igjen.

Hulk sto for forarbeidet på høyrekanten denne gangen, da han holdt forsvarerne unna og slo et perfekt lavt innlegg mot Falcao.

Spissen gjorde ingen feil fra kloss hold, skled inn sitt andre for kvelden - men var på ingen måte ferdig med det.

For kvarteret før slutt la Falcao på til 4-1, da han stupheadet et frispark fra høyre vakkert tilbake i motsatt hjørne, og i siste spilleminutt headet han enda en ball i nettet på vakkert vis.

5-1, og Porto skal gjøre mye galt om de ikke spiller finale i Dublin 18. mai.

Viktig bortemål
Hvem de møter der, er fortsatt et ganske åpent spørsmål.

I Lisboa hadde ingen funnet målet i det hvilepulsen senket seg over spillerne halvveis, men Oscar Cardozo var nære på flere ganger.

MATCHVINNER: Oscar Cardozo (foran) omfavnes av lagkamerat Carlos Martins etter sitt fantastiske frispark til 2-1-seier.Foto: SCANPIX/EPA/JOSE SENA GOULAO
MATCHVINNER: Oscar Cardozo (foran) omfavnes av lagkamerat Carlos Martins etter sitt fantastiske frispark til 2-1-seier.Foto: SCANPIX/EPA/JOSE SENA GOULAO Vis mer

Farligst var spissen rett før førsteomgang var over, da han satte ballen i stolpen etter å ha blitt spilt alene gjennom.

Stolpen traff Cardozo også fem minutter etter pause, men denne gangen endte det i scoring. Stopper Jardel kastet seg fram på returen, og dyttet ballen over linja til 1-0 til hjemmelaget.

Braga svarte umiddelbart.

Hugo Viana slo et innoverskrudd frispark, som Vandinho headet i en annen retning, der målvakt Roberto ikke kunne nå fram. 1-1, og viktig bortescoring.

Et frispark sendte også Benfica tilbake i ledelsen, men det var av en litt annen type.

Oscar Cardozo hadde allerede vært mye involvert, og kula han sendte avgårde med venstrefoten etter en times spill, var resultatet av et klassefrispark målvakt Artur aldri hadde mulighet til å stoppe oppe i høyre kryss.

Dermed er lite avgjort før returoppgjøret på Estadio AXA 5. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media