Firemålshelten feiret med Berg etter trenerrefsen

LSK slaktet Stabæk 7-0. - Det gjør vondt i kroppen, sier Nannskog.

SCORTE SEKS AV SJU MÅL: Lillestrøms Anthony Ujah (t.h) danser sammen med målscorer Nosa Igiebor etter 0-3 scoringen i eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lillestrøm søndag kveld. De to sto bak seks av sju LSK-mål i kveld. 

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SCORTE SEKS AV SJU MÅL: Lillestrøms Anthony Ujah (t.h) danser sammen med målscorer Nosa Igiebor etter 0-3 scoringen i eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lillestrøm søndag kveld. De to sto bak seks av sju LSK-mål i kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Stabæk - Lillestrøm 0-7

(Dagbladet): Lillestrøm er av de fleste eksperter tippet å kjempe mot nedrykk denne sesongen.

Den spådommen kan selvsagt fortsatt slå til - men skal man dømme etter kveldens festforestilling borte mot Stabæk er det mer nærliggende å tro at Henning Bergs menn er blitt offer for en kraftig undervurdering.

Anført av firemålsscorer Anthony Ujah ble Stabæk fornedret og påført sitt verste hjemmetap i Tippeligaen. Lillestrøm var drepende effektive, kontret som en drøm og banket inn sju mål bak stakkars Jan Kjell Larsen.

- Fantastisk. Jeg er utrolig stolt av laget mitt. Gutta var utrolige. Alt fram til nå har bare vært forberedelser, det var i dag vi skulle være på vårt beste. Og det var vi til de grader. Det var vel ikke et eneste dødballmål heller. Vi var outstanding i overgangsspillet vårt. Det var høy, høy klasse, sier LSK-trener Henning Berg til TV 2.

- Hva sier du om Ujah?

- I dag er det tier på børsen. Han var ekstremt bra i dag. Vi har sett potensialet tidligere, og han har vært i nærheten av det før, men det han gjør gjennom hele kampen i dag er fantastisk bra. Jeg skulle ønske overgangsvinduet hadde stengt allerede. Hvis han går, blir det for mye penger. Jeg håper han blir her i noen måneder til, sier Berg.

Kritiserte Berg
Da Ohi Anthony Omoijuanfo headet inn det siste 10 minutter før slutt hadde hjemmepublikummet fått nok og evakuerte Telenor Arena.

De hadde uansett sett mer enn nok. Eller nærmeste bestemt Anthony Ujah i fri utfoldelse.

Nigerianeren ble utestengt i den siste treningskampen før seriestart etter at han kritiserte trener Henning Berg på Facebook og i et intervju med Nettavisen.

Den straffen har åpenbart ikke gjort Ujah vondt - snarere tvert imot.

Firemålshelten tør imidlertid ikke si hvor lenge han blir værende på Åråsen. Han var på vei til Mallorca for drøye 10 millioner kroner, men klubben klarte aldri å stille den nødvendige bankgarantien.

Ujah er opptatt av å understreke at det ikke er noen splid mellom ham, Berg eller noe andre i klubben. Derfor løp han også mot LSK-benken etter det første målet og ga treneren en klem.

- Jeg ville gi alle inntrykket av at det ikke er noen krise i Lillestrøm, forklarer Ujah.

Om det smått absurde resultatet sier han:

- Jeg kan ikke tro det. Ingen hadde forventet et sånt resultat. Vi har mange unge spillere som blir bedre hver dag.

- Blir du toppscorer i Tippeligaen i år?

- Det er målet mitt, sier han til TV 2.

Drømmemål
Han innledet scoringsballet etter 15 minutter: Spissmakker Bjørn Sigurdarson slo et smart innlegg bak Stabæk-forsvaret, Ujah lurte seg foran oppasser Haris Skenderovic og hadde tid nok til å dempe ballen før han satte ballen opp i nettaket.

Etter 27 minutter kom dagens vakreste signert samme mann:

FORSONINGSKLEM: Ujah løp mot benken og klemte Henning Berg etter 1-0-målet. Tidligere i måneden ble LSK-spissen straffet av egen klubb for å ha kritisert Berg offentlig. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
FORSONINGSKLEM: Ujah løp mot benken og klemte Henning Berg etter 1-0-målet. Tidligere i måneden ble LSK-spissen straffet av egen klubb for å ha kritisert Berg offentlig. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Karim Essediris innlegg fra høyre kom litt bak Ujah, men nigerianeren kastet seg rundt og banket ballen i mål med en akrobatisk volley fra sju, åtte meter - helt utakbart for Jan Kjell Larsen.

Lillestrøm punkterte kampen ett minutt før pause da Nosa Igiebor gikk på løp inn i boksen, fikk ballen fra Erling Knudtzon og banket den i lengste hjørne.

3-0 til Lillestrøm var kanskje i overkant ut fra spill og sjanser - men det er ikke forbudt å være effektiv i fotball.

- Vi angriper, har ballen mye, men skaper ikke nok store sjanser. Vi slipper dem for enkelt til på scoringene, vi mister rett og slett markeringene, oppsummerte Stabæk-assistent Geir Bakke i pausen.

Fraløpt
Stabæk forsøkte å ta grep gjennom å ta av midtstopper Haris Skenderovic, som hadde en skrekkelig omgang, og sette inn mer erfarne Morten Morisbak Skjønsberg.

Men det hjalp fint lite.

Bare tre minutter inn i 2. omgang sto det 4-0. Nosa kranglet seg forbi Henning Hauger og fyrte løs fra 16 meter. Markkryperen snek seg helt inne i keepers høyre hjørne, og det så ut til å frata Stabæk-gutta siste rest av selvtillit og håp.

Og det skulle bli enda verre for dem:

65 minutter: Sigurdsson finner Knudtzon på høyrekanten. Han slår mot første stolpe, Ujah løper seg fri fra Skjønsberg og styrer ballen inn i nærmest hjørne til 5-0.

69 minutter: Ujah starter løpet fra midtstreken, får stikkeren fra Sigurdsson og parkerer Skjønsberg. Fra 16 meter banker han ballen forbi Jan Kjell Larsen - 6-0.

79 minutter: Nicolay Solberg slår inn fra høyre, Ohi Anthony Omoijuanfo er høyest og header ned i bakken og i mål. 7-0!

I TV 2s studio hadde Daniel Nannskog det vondt.

- Jeg har aldri tapt så mye med Stabæk, ikke på bortebane heller. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg føler meg ille til mote, det gjør vondt. Det er kompiser jeg har spilt lenge med, det gjør vondt i kroppen. Jeg lider enormt med hele klubben. Det kjennes ikke bra i det hele tatt. Det er bare trist, sa han.

Stabæk-trener Jørgen Lennartsson fikk et brutalt møte med Tippeligaen i sin første kamp av betydning.

- Hva tror du? svarer han syrlig på TV 2s spørsmål om hvordan han føler seg etter 0-7.

- Vi har 10 veldig gode sjanser, men det er ikke det det handler om i fotball. Det handler om å score og hindre motstanderen i å gjøre det samme. Vi greide ingen av delen. Nå skal vi bruke de neste to ukene godt (under landslagspausen), og det er klart at vi skal jobbe steinhardt for å forbedre oss, sier han.

BREDE GLIS: Henning Berg og Nosa Igiebor hadde ikke hastverk med å komme seg inn i garderoben etter kampslutt. 

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
BREDE GLIS: Henning Berg og Nosa Igiebor hadde ikke hastverk med å komme seg inn i garderoben etter kampslutt. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer