Roberto Firmino avgjorde da Liverpool slo PSG

Firmino overtidshelt for Liverpool

Liverpool scoret to raske, men PSG kom tilbake før Roberto Firmino scoret kampens avgjørende mål på overtid

  • Liverpool - Paris Saint-Germain 3-2 (2-1)

Det var duket for et skikkelig gigantoppgjør på den første kvelden med Champions League denne sesongen. To av verdens beste angrepslag skulle i aksjon under flomlysene på Anfield.

Og det ble et drama i sluttminuttene hvor Roberto Firmino ble den store helten.

Det ble en litt merkelig forestilling hvor Liverpool var det beste laget i omtrent samtlige minutter, men PSG viste enorm skarphet på de få mulighetene de skapte og det var nesten nok til å få med seg poeng.

Klopps Liverpool fortsetter dermed sin perfekte sesongåpning og viste at fjorårets Champions League-finale er noe de ønsker å gjenskape i år.

Veteranene stod fram

Det var de engelske veteranene som stod for målene til Liverpool. James Milner er sikkerheten selv fra straffemerket og viste det på nytt her. Daniel Sturridge har fått en ny vår i Liverpool-drakta etter en god forsesong og grep fatt i muligheten da han fikk sjansen fra start i stedet for Roberto Firmino med kampens første scoring.

Siden sin fantastiske sesong i 2013/14 har den engelske spissen slitt stort med skader og har hatt mer tid på behandlingsbordet enn på banen. Forrige sesong ble han sendt på utlån til West Bromwich Albion, uten at han klarte å hjelpe dem å unngå nedrykk fra Premier League eller ham selv inn i den engelske landslagstroppen til VM.

Paris Saint-Germain på sin side var svært skuffende i store deler av oppgjøret. Etter en kjapp redusering fem minutter før pause skapte liv i kampen igjen var det lite som tydet på at mannskapet skal være en utfordrer til Champions League-trofeet i mai.

Neymar, Mbappé og Cavani var knapt involvert og midtbanetrioen Marquinhos, Rabiot og Di Maria hadde en slett forestilling. Gjestene hadde ikke en kvalifisert avslutning fra Meuniers redusering til Mbappé satte inn utlikningen.

God Liverpool-start

Liverpool startet kampen friskt foran «the Kop». Et entusiastisk hjemmepublikum løftet fram bølge etter bølge fra de helrøde.

Etter halvtimen spill eksploderte hjemmefansen. Daniel Sturridge fant rom mellom PSG-stopperne steg til værs og headet et innlegg knallhardt i mål.

Det var bare starten på en fantastisk periode for hjemmelaget. Kylian Mbappé brant en stor sjanse etter en smart dødballvariant og Liverpool gikk rett i angrep. Georginio Wijnaldum ble felt etter en fin vending i PSG-feltet og dommer Cuneyt Cekir pekte resolutt på straffemerket.

Som så ofte før var James Milner sikkerheten selv fra straffemerket. På bare fem minutter hadde Liverpool scoret to mål.

Det tok imidlertid ikke lang tid før PSG ga svar på tiltale. Et innlegg fra venstre forsvant forbi en brasseforsøkende Edinson Cavani, noe som lurte Andy Robertson til å stå på hælene.

Thomas Meunier lot seg ikke be to ganger og dunket ballen utagbart ned i Allisons venstre hjørne.

PSG svarte på tiltale

Starten av andre omgang var på langt nær like høyspent. Liverpool hadde mesteparten av ballinnehavet, men jaget ikke like intenst som før pause.

Mohamed Salah hadde ballen i nettet rett før timen var spilte, men målet ble korrekt avdømt for at Sturridge hadde vært fremme med knottene i duell med keeper Alphonse Areola.

Det var likevel bare Liverpool det handlet om i andre omgang. Til tross for at gjestene fra Paris trengte mål for å få med seg noe fra oppgjøret var det konstant hjemmelaget som styrte alt på Merseyside.

PSG var nødt til å heve spillet sitt og da de siste ti minuttene tok til begynte de så smått å våkne til liv.

Med bare et måls ledelse var det ikke mange marginer som skulle til før PSG var tilbake. Og i det 82. minutt skjedde det.

Liverpool mistet ballen på midtbanen, Neymar stormet framover og ballen endte opp i føttene til Mbappé. Supertalentet vendte opp og fyrte ballen i hjørnet.

Sluttminuttene ble dramatiske. Trent Alexander-Arnold var nære på et frispark som sneiet krysstolpen, før Julian Draxler nesten snudde for PSG etter en flott corner.

Nå vippet kampen og begge lagene gikk for det avgjørende målet. Og det kom ett minutt på overtid.

Roberto Firmino hadde kommet på med 20 minutter igjen og viste seg fram med et vidunderlig mål. Brasilianeren dro seg innover i feltet, fintet vekk PSG-forsvaret med en lekker skuddfinte og satte ballen i lengste hjørnet.