Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Firmino rørt av fansen under storkampen: - Øynene mine var fulle av tårer

Roberto Firmino og Liverpool har lagt bak seg en ny sesong uten trofeer. Det håper brasilianeren vil snu i 2018/19.

HØYDEPUNKTET: Roberto Firmino jubler etter Liverpools andre scoring mot Manchester City i kvartfinalen i Champions League. Foto: REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HØYDEPUNKTET: Roberto Firmino jubler etter Liverpools andre scoring mot Manchester City i kvartfinalen i Champions League. Foto: REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Liverpools brasilianske nummer ni skal beskrives med ett ord, er det arbeidsom.

26-åringens konstante mas og jag på motstandere setter tonen for Jürgen Klopps berømte «gegenpress»-ideologi, noe som gjør at Firmino ikke bare er en stor trenerfavoritt, men også elsket av den lojale fansen.

FourFourTwo begynner intervjuet med å hente fram en statistikk som ofte blir brukt, at Liverpool-spissen i 2016/17-sesongen taklet mer enn Tottenham-forsvarer Jan Vertonghen og Chelseas forsvarsbauta Gary Cahill.

- Forrige sesong også, legger brasilianeren raskt til med et stort smil og latter i stemmen.

- Og denne sesongen vil ikke være annerledes. Jeg jobber hardt i hver eneste kamp - det vil ikke endre seg. Det er min jobb å hjelpe lagkameratene mine, fortsetter Firmino.

- Mine bevegelser er viktige for de andre spillerne i laget vårt, men det er ikke bare meg - vi hjelper alle sammen laget ved å jobbe hardt sammen som en enhet, å følge managerens taktiske plan og aldri gi opp.

Høydepunktet

Det var et mantra som fungerte godt for de røde forrige sesong. Klubben marsjerte hele veien til Champions League-finalen i Kiev, og la bak seg Porto, Roma og Premier League-vinner Manchester City på veien til finalen mot Real Madrid.

Men da Liverpools storscorer Mohamed Salah forlot banen i tårer etter en skulderskade i duell med Sergio Ramos, tapte Liverpool til slutt finalen 1-3.

Firmino nevner hjemmekampen mot Manchester City i kvartfinalen som sesongens høydepunkt.

- Det var en kveld fylt med følelser og adrenalin - en veldig intensiv kamp, sier brasilianeren om Liverpools 3-0-seier.

- Begge kampene mot dem var bra og det var en fantastisk turnering totalt sett. Men vi kan ikke stoppe nå - vi må tenke på den neste.

Etter et skuffende finaletap i Champions League og exit i kvartfinalen mot Belgia i VM, er det på tide for Liverpools smilende våpen å jakte trofeer nok en gang.

Liverpool spilte fantastisk fotball forrige sesong, men klarte ikke å vinne et trofé - hva er målet for 2018/19-sesongen?

- Først av alt håper jeg vi kan ha en positiv pre-season og forberede oss på det som ligger foran oss, noe vi gjorde forrige sommer. Deretter vil vi bare gi alt i hver eneste kamp, gjøre alt for å ikke tape kamper og fortsette å drømme stort - mest om å vinne trofeer. Det var det samme vi gjorde forrige sesong.

Du har vært nære å vinne titler med Liverpool i løpet av tre år i klubben - du kom til finalen i Ligacupen og Europa League i 2016. Hvor viktig er det å vinne sølvtøy?

- Å vinne trofeer er selvfølgelig alltid viktig for Liverpool. Spesielt Premier League-tittelen er noe vi har ønsket å vinne i mange år. Vi skal kjempe for den tittelen igjen, men også alle de andre titlene.

Hvordan tilpasset du deg å spille som midtspiss i England, med tanke på at du spilte dypere i banen i Tyskland?

- Jeg ankom Hoffenheim som midtbanespiller, en nummer ti. Jeg spilte i den rollen i tre sesonger, men i mitt siste år der beveget jeg meg mer framover og spilte mer som en nummer ni. For å lære mer om posisjonen, ser jeg noen ganger youtube-videoer av gode spisser, men det viktigste er å jobbe hardt og forsøke å forbedre deg hver dag. Etter at jeg kom til England har tilpasningen vært så enkel som du kan forestille deg. Alt falt på plass raskt og nå elsker jeg å spille spiss.

Hjalp det at du spilte i en dypere rolle tidligere i karrieren når det gjelder å lese spillet som spiss?

- Definitivt. Det å spille som defensiv midtbanespiller og offensiv midtbanespiller har gitt meg mer dynamikk og gjort meg mer fleksibel - det betyr at det alltid er mer jeg kan gjøre for å hjelpe laget.

Forholdet ditt til Mohamed Salah og Sadio Mané virker nærmest å være telepatisk i disse dager. Kan dere tre forme en enda bedre angrepstrio denne sesongen, eller har dere nådd toppen?

- Det er vanskelig å si. Alt jeg vet er at jeg er veldig fornøyd - det jeg har levert er aldri nok. Jeg er alltid ute etter å levere bedre enn jeg har gjort tidligere. Jeg ønsker alltid å forbedre meg og bli den beste spilleren jeg kan bli. Vi tre trener mye, og vi snakker mye for å finne ut hva vi har gjort feil i de kampene vi ikke vinner. Så vi vil definitivt alltid forsøke å bli enda bedre.

Beskriv Jürgen Klopp som trener …

Han er ekstraordinær - den beste treneren jeg har jobbet med så langt. Jeg har lært så mye i tiden sammen med ham. Han er lidenskapelig opptatt av fotball og viser det alltid under kamper. Han er så gal og lidenskapelig på trening som han er under store kamper. Han er akkurat den samme. Det er genuint. Han kan alltid få det beste ut av alle spillere ved å gi oss selvtillit på en daglig basis, under hver eneste trening. Dette er essensielt for oss.

GODT FORHOLD: Liverpools Roberto Firmino og Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Liverpools Roberto Firmino og Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

Hvordan klarer du å gjennomføre alle oppgavene som Klopp gir deg på banen? Han virker veldig krevende …

- Han krever alltid mye på det taktiske aspektet ved spillet, i hovedsak løpingen. Det taktiske er viktigst for ham, så vi forsøker å være så fokuserte som mulig på det i håp om å vinne så mange kamper vi kan.

Klopp har sagt at du er «verdensklasse, hver dag». Jamie Carragher mener du er Liverpools viktigste spiller. Hva betyr slik skryt for deg?

- Jeg ble veldig stolt da jeg hørte de uttalelsene, fordi de var et resultat av min hengivenhet til Liverpool. Jeg må fortsette å jobbe hardt for å sørge for at de fortsetter å si slike ting.

Du har sagt at Champions League-seieren over Manchester City på Anfield var et høydepunkt forrige sesong - fortell oss litt mer om atmosfæren den kvelden?

- Jeg kan ærlig si deg at jeg hadde gåsehud på vei inn til stadion. Det alle supporterne gjorde den kvelden var utrolig, øynene mine var fulle av tårer. Slike scener gir en spiller en massiv boost før en kamp - de gir deg enda mer sult og lyst til å gå ut på gresset og kjempe for fansen. Anfield er den beste plassen i verden å spille fotball på, det er det ikke noen tvil om. Atmosfæren der er utrolig, og vi får alltid så mye styrke fra våre supportere i hver eneste kamp. Å spille for Liverpool på Anfield er en veldig gledelig og positiv opplevelse.

Hvordan føles det når fansen synger «Bobby Firmino»?

- Jeg blir alltid rørt over den kjærligheten fans viser meg med den sangen. Det gir meg bare enda mer motivasjon til å sørge for at klubben oppnår suksess.

Veien din til eliten i europeisk fotball var lang og hard. Du forlot hjemmet ditt da du var ung, og spilte for mindre fasjonable lag og kjempet deg til toppen. Hvor stolt er du over å være i en av verdens mest kjente klubber?

- Jeg er så stolt over å spille for en så fantastisk klubb og for landslaget også. Jeg er veldig takknemlig overfor gud for det. Jeg elsker Liverpool - det er en fantastisk by å bo i. Supporterne er respektfulle og jeg liker å spille og å bo her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!