AMBISIØS: Roberto Firmino vil ta nye steg med Klopp som manager. Foto:Reuters / Darren Staples
Livepic
AMBISIØS: Roberto Firmino vil ta nye steg med Klopp som manager. Foto:Reuters / Darren Staples LivepicVis mer

Chelsea mot Liverpool

Firmino vil bli Liverpools Neymar

Liverpools angrepspiller Roberto Firmino vil etterlikne Barcelonas Neymar og håper at Jürgen Klopp kan vise ham hvordan.

Brasilianske Firmino vil bli «Liverpools Neymar» med hjelp fra Jürgen Klopp, men er fullstendig klar over at det er opp til ham selv å oppnå sine ambisjoner.

Brasilianeren er ivrig etter å ta nye steg under manageren som har hjulpet stjerner som Robert Lewandowski, Mario Götze og Marco Reus med å utvikle seg i Borussia Dortmund.

- Jeg spilte mot lagene til Klopp i fire og et halvt år (i Bundesliga), fortalte den tidligere Hoffenheim-spilleren til Daily Mail.

- Jeg vet hva han krever av en spiller. Da jeg hørte at han skulle bli manager i Liverpool var jeg så fornøyd. Jeg kunne ikke blitt gladere. Jeg visste hva han ville ta med seg hit. Han tok med seg en arbeidsmetode og stil fra Tyskland og laget må tilpasse seg den.

- Vårt vennskap er krystallklart. Det er ingenting bak det. Han er en fantastisk person. Hvis du gjør det han ber deg om vil du aldri skuffe ham. Kan han gjøre meg til Liverpools Neymar? Det avhenger av meg.

KLAR: Joel Matip gleder seg til kampen mot Chelsea. Foto:Pic Simon Bellis/Sportimage via PA Images
KLAR: Joel Matip gleder seg til kampen mot Chelsea. Foto:Pic Simon Bellis/Sportimage via PA Images Vis mer

Firmino har scoret tre mål på fem kamper i alle konkurranser denne sesongen og storspilte for de røde da slo Leicester 4-1 foran et fullsatt Anfield.

En annen Liverpool-spiller som er klar for kamp under Jürgen Klopp er Joel Matip. Forsvarspilleren har bare fått spille to kamper i Premier League til nå, men er klar for å møte Chelsea i kveld.

På spørsmål om hvordan han skal forholde seg til Diego Costa svarer Matip at han ser frem til å møte spissen, men at det ikke spiller noen rolle hvordan han oppfører seg.

- Hvis en motstander prøver å snakke til meg under kampen så gir jeg egentlig faen, sa Matip til The Telegraph.

- Det er spillere som prøver å si ting under kampen, men jeg bryr meg ikke om det. De kan si det de vil. Jeg tror ingen er som Costa. Du kan spille mot spillere som liker å gjøre deg ukomfortabel, men ikke mange med hans størrelse eller så kjent som ham.

- Jeg forbereder meg ikke bare på Costa. Jeg forbereder meg på hele laget. Kanskje han blir min direkte motstander og jeg må studere hvordan han beveger seg. Jeg ha sett mye av spillet hans, men du kan aldri forberede deg på en spiller av alle elleve, sier Matip.

Liverpool møter Chelsea på Stamford Bridge i kveld klokken 21.00.