FIS-æresmedlem: - Regelverket må endres

Inggard Lereim har 40 års bakgrunn i FIS' medisinske komité. Nå forteller han at komiteen gang på gang har rapportert om ernæringsutfordringene i langrenn siste 30-40 år, uten at nødvendige tiltak har blitt gjort i FIS. Nå er tiden overmoden for regelendringer, mener han.

TØFFE MOTBAKKER: Æresmedlem av FIS' medisinske komité, Inggard Lereim, mener at langrennssporten bør se på hvordan sporten kan unngå å favorisere "usunt lette kropper". Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TØFFE MOTBAKKER: Æresmedlem av FIS' medisinske komité, Inggard Lereim, mener at langrennssporten bør se på hvordan sporten kan unngå å favorisere "usunt lette kropper". Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes alle har gjort for lite her, både når det gjelder regelverk og anbefalinger. Vi er nødt til å gjøre mer med dette problemet som dere i Dagbladet har omtalt. Det gjelder oss alle, sier Inggard Lereim om utfordringene tilknyttet forstyrret spiseatferd og spiseforstyrrelser i langrenn som Dagbladet har avdekket fra 1978 og fram til i dag.

Lereim har vært en del av den medisinske komiteen til det internasjonale skiforbundet (FIS) i store deler av denne perioden, nærmere bestemt i 40 år fra 1980 i 2020. I dag er han æresmedlem i FIS' medisinske komité.

I nesten 40 år har FIS' medisinske komité jevnlig tatt opp ernæringsutfordringene i langrenn i komiteens rapporter, ifølge Lereim. I 2003 dokumenterte dessuten en FIS-rapport blant annet at langrennsløperne og skiskytterne hadde lavest beintetthet av alle idrettsutøvere i studien.

Nå mener den erfarne legen med 40 års bakgrunn i FIS - med Dagbladets ferske tall på bordet - at tiden er moden for å gjøre de tiltakene som aldri har blitt gjort på internasjonalt FIS-nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer