Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIS åpner for skiflyging som OL-gren

- Kan styrke en norsk søknad.

NORSK FORDEL: Vikersundbakken, verdens største skiflygningsbakke, kan styrke en norsk OL-søknad dersom skiflyging blir OL-gren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NORSK FORDEL: Vikersundbakken, verdens største skiflygningsbakke, kan styrke en norsk OL-søknad dersom skiflyging blir OL-gren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

En regelendring i Det internasjonale skiforbundet (FIS) åpner for skiflyging i OL. Det kan styrke en norsk OL-søknad.

VG skriver at det under FIS-kongressen i Sør-Korea i vår ble vedtatt et minimumskrav om 25 meter forskjell fra minste til største bakkestørrelse i fremtidige mesterskap i både OL og VM.

Ifølge styremedlem Bertil Pålsrud i hoppkomiteen i FIS gjør dette at skiflyging kan komme med i OL. Da vil Holmenkollen fungere som normalbakke.

Idrettspresident Børre Rognlien sier at Vikersund foreløpig ikke er med i norske OL-planer, men at regelendringen kan være en fordel for Norges søknad om lekene i 2022.

- Dette er en veldig interessant mulighet. Vikersund er en fenomenal bakke. Dette vil gi oss et konkurransefortrinn i forhold til andre søkerbyer. Men uten utfordringer er det ikke om man velger Vikersund. Det er på kanten i forhold til IOK-kravet om avstander til de ulike anleggene, sier Rognlien til VG.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media