McLaren-rapporten:

FIS bekrefter: Disse seks blir utestengt og mister Tour de Ski

Belov, Ivanova, Legkov, Sjapovalova, Petukhov og Vylegzjanin.

UTESTENGT: FIS bekrefter i ettermiddage at Aleksander Legkov og seks andre russiske langrennsløpere er midlertidig utestengte. De mister dermed årets Tour de Ski. Foto:  REUTERS / Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix
UTESTENGT: FIS bekrefter i ettermiddage at Aleksander Legkov og seks andre russiske langrennsløpere er midlertidig utestengte. De mister dermed årets Tour de Ski. Foto:  REUTERS / Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter i en pressemelding i ettermiddag at seks russiske utøvere er midlertidig utestengte i forbindelse med McLaren-rapporten.

De seks langrennsløperne er Jevgenij Belov, Julia Ivanova, Aleksander Legkov, Jevgenja Sjapovalova, Aleksei Petukhov og Maksim Vylegjhanin.

Alle mister dermed Tour de Ski, som starter i morgen.

Klaget på ikrafttredelsen

FIS skriver i pressemeldingen at de seks utøverne ønsket en hurtigbehandling av saken fordi de ønsket å delta i Tour de Ski.

Det fikk de, men FIS' dopingpanel stemte enstemmig for at utestengelsen, som startet 22. desember, opprettholdes.

Som et resultat av utestengelsen vil ikke noen av de seks utøverne kunne konkurrere eller ha noe med landslaget å gjøre framover.

Allerede 2. juledag meldte det russiske nyhetsbyrået R-Sport at Aleksander Legkov, Maksim Vylegzjanin og Jevgenij Belov mister årets Tour de Ski fordi de er midlertidig utestengt i etterkant av McLaren-rapporten.

- De mister Tour de Ski på grunn av en midlertidig utestengelse, sa Jelena Välbe, president i Det russiske skiforbundet til R Sport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer