FIS betaler erstatning etter påstander om juks

Trekker «ubegrunnede utsagn».

FÅR ERSTATNING: Vanessa Vanakorn, aka Vanessa Mae, mottar erstatning fra FIS etter at de anklaget den thailandske fiolinisten/alpinisten for å ha rigget konkurranser for å kvalifisere seg til OL i Sotsji. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FÅR ERSTATNING: Vanessa Vanakorn, aka Vanessa Mae, mottar erstatning fra FIS etter at de anklaget den thailandske fiolinisten/alpinisten for å ha rigget konkurranser for å kvalifisere seg til OL i Sotsji. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Det internasjonale skiforbundet (FIS) beklager anklagene om at fiolinisten Vanessa-Mae kvalifiserte seg til OL i Sotsji ved å rigge konkurranser.

Under navnet Vanessa Vanakorn representerte musikeren Thailand da hun deltok i kvinnenes storslalåmrenn under OL i den russiske byen i 2014.

I konkurransen endte Vanakorn på sisteplass av de 67 deltakerne. I etterkant valgte FIS å utestenge løperen i fire år på grunn av mistanker om juks i kvalifiseringsrennene i slovenske Krvavec i januar 2014. Vanakorn anket utestengelsen.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bestemte i juni at det ikke var nok bevis på at konkurransen, som sikret Vanessa-Mae OL-plass, var rigget.

FIS beklaget anklagene i en pressemelding tirsdag.

- FIS aksepterer at utsagnene om frøken Vanakorns oppførsel under rennene i Krvavec var ubegrunnede, og trekker dem.

Det internasjonale skiforbundet betaler også en erstatning til musikeren. Pengene skal gå til et veldedig formål Vanessa-Mae velger selv.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram