Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIS ga kombinertleiren beskjed om å roe seg. Graabak svarte med å knuse alle

Vant verdenscuprennet i Schonach.

VANT: Jørgen Graabak knuste konkurrentene i Schonach.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VANT: Jørgen Graabak knuste konkurrentene i Schonach. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har kokt i kombinertverden de siste dagene. I går raste Magnus Moan mot tilskuerne i Schonach.

«Hva i helvete er det noen av tilskuerne i Schonach gjør? Kaster snøballer og buer under løpet. Hvor er respekten?» skriver Magnus Moan på Twitter.

Til Dagbladet utdypet Moan:

- Du kan tenke deg selv hvordan det er. Folk som buer når vi tar imot premien. I dag kaster de snøballer på meg og på teamet mens vi venter på premieutdeling.

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen anklaget dernest FIS for korrupsjon etter diskingen av Magnus Krog.

- Det er helt horribelt av juryen og tidenes dårligste avgjørelse at de aksepterer protesten. På oss virker det som om dette er kjøpt og betalt, sa Ingebrigtsen til NRK.

Graabak slo tilbake Det internasjonale skiforbundet (FIS) innkalte søndag morgen - ifølge NRK - laglederne til Norge og Tyskland for et møte.

Det har vært protester, krangel og diskninger i en jevn strøm siden fredag. FIS ga før start søndag beskjed om det nok var på tide å roe litt ned.

Jørgen Graabak roet seg imidlertid ikke ned. Han brukte - i likhet med Emil Hegle Svendsen - aggresjonen til å slå kraftig tilbake.

I dag snakket OL-kongen fra Sotsji med beina og knuste konkurrentene. Dermed avsluttet han en kaotisk kombinerthelg med en deilig triumf i verdenscupen. Han tråkket skikkelig til mot slutten og hadde ingen problemer med å vinne.

Avviste protestene Graabak parkerte de andre helt i Schonach. Jan Schmid ledet til vel én kilometer gjensto, men han ble innhentet av den sterke gruppen bak ham.

Fredag vant Norge lagkonkurransen etter både norsk og tysk protest. Begge disse ble avvist.

Lørdag fikk tyske Eric Frenzel førsteplassen «i gave» etter at Magnus Krog hadde blitt fratatt seieren for en sjenering i en sving før oppløpet.

Norge kommer trolig til å anke den avgjørelsen. Krog var rasende sint etter at han ble strippet for det han trodde var en triumf.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram