FIS krever komplett Prøve-VM i Oslo

Hoppbakker må stå klare til 2010.

BYGGEPLASS: I går ble det kjent at byggingen av Holmenkollen er blitt mye dyrere enn planlagt. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BYGGEPLASS: I går ble det kjent at byggingen av Holmenkollen er blitt mye dyrere enn planlagt. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Holmenkoll-sprekken: Byrådet i Oslo mener anlegget vil stå klart til prøve-VM i 2010

Det internasjonale skiforbundet (FIS) krever at det blir gjennomført et fullstendig Prøve-VM i 2010 for at Oslo skal få avvikle VM på ski i 2011.

- Selv om konkurransene i mars 2010 har status som verdenscuparrangementer går det fram av tildelingskontrakten at det skal gjennomføres et reelt Prøve-VM året før VM på ski i Oslo i 2011, sier generalsekretær Bård A. Amundsen i Norges Skiforbund til NTB.

Han bekrefter at det formelt er Norges Skiforbund som er tildelt VM i 2011, men forutsetningen for tildelingen var at Oslo kommune sto som garantist.

- Derfor har vi hele tiden tatt for gitt at anlegget skal være helt klart for et fullstendig Prøve-VM i mars neste år, sier Amundsen.

Han sier det ville ha vært en enkel sak å flytte verdenscuparrangementer i 2010 til nasjonalarenaene i Trondheim og Lillehammer, men at det aldri har vært noe alternativ fordi det skal avvikles et helt reelt Prøve-VM i samme anlegg som selve verdensmesterskapet året etter.

Det betyr for eksempel at man ikke kan hoppe i Midtstuen i 2010.

(NTB)