FIS nekter flytting av Holmenkollen

Sier nei til VM i Midtstuen.

Det er uaktuelt å flytte Holmenkollbakken til Midtstuen en halv kilometer lenger ned i lia. Det mener Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Generalsekretæren i FIS, Sarah Lewis, var på befaring i nasjonalanlegget i dag, og hun bekrefter overfor NRK at det ikke er noe alternativ å flytte bakken.

- Oslo ble valgt av FIS til å avholde VM i ski i 2011 under forutsetning av at det skulle foregå på en av våre viktigste og mest tradisjonsrike skistadioner, nemlig Holmenkollen. Vi forventer at VM skal finne sted der, sier Lewis til NRK.

En ny utredning er under arbeid, og mange mener at Midtstuen er et bedre alternativ, både på grunn av tåken og prisen på hoppbakken.

- Det fins mye moderne teknologi og nye løsninger som kan eliminere problemene med vind og tåke. Våre eksperter står til disposisjon for dem som skal bygge anlegget her for å sikre at disse elementene blir integrert, sa Lewis.

(NTB)

FÅR IKKE FLYTTES: Vinnerutkastet fra det danske arkitektfirmaet Julien de Smedt Architects i konkurransen om å designe nye Holmenkollen. Foto: Scanpix
FÅR IKKE FLYTTES: Vinnerutkastet fra det danske arkitektfirmaet Julien de Smedt Architects i konkurransen om å designe nye Holmenkollen. Foto: Scanpix Vis mer