Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug og doping:

FIS nominerte finsk CAS-dommer i Johaug-saken

Johaug nominerte amerikaner.

DOMMERTEAMET FORMES: FIS har valgt en finsk dommer i ankesaken mot Therese Johaug. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix<div><br></div>
DOMMERTEAMET FORMES: FIS har valgt en finsk dommer i ankesaken mot Therese Johaug. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vis mer

Therese Johaug og Det internasjonale skiforbundet (FIS) har nominert dommere til ankesaken mot skistjernen i Idrettens voldgiftsrett (CAS), melder NRK.

Den dopingutestengte norske langrennsprofilen har nominert amerikaneren Jeffrey G. Benz som dommer, opplyser advokat Christian B. Hjort.

– Han har omfattende erfaring fra voldgift generelt, og også fra tidligere saker i CAS, sier Hjort til NRK.

Benz var dommer i CAS-saken mot Maria Sjarapova, der den russiske tennisstjernen fikk redusert utestengelsen fra 24 til 15 måneder.

Johaug og FIS har fått velge hver sin dommer fra en liste med over hundre navn. Disse skal sammen med en tredje hoveddommer bestemme Johaugs straff.

Hjort opplyser at FIS har nominert den finske dommeren Markus Manninen. Han ønsker ikke å kommentere forbundets valg, men sier at han ikke bestrider det.

– Vi har ikke kjennskap til opplysninger som tilsier at vi vil bestride FIS' nominasjon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media