VET MER ETTER VM: Therese Johaug må vente og se til etter VM om FIS velger å anke dommen på 13 måneder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VET MER ETTER VM: Therese Johaug må vente og se til etter VM om FIS velger å anke dommen på 13 måneder. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Fis offentliggjør Johaug-avgjørelse etter VM

Johaug holdes på pinebenken.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil offentliggjøre om de anker Therese Johaug-dommen 7. mars, like etter at ski-VM er over. Det melder FIS selv.

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund ga Therese Johaug en straff på 13 måneder for bruk av stoffet clostebol. Straffen var én måned lavere enn påstanden fra Påtalenemnda i Antidoping Norge.

For en uke siden bekreftet visepresident i FIS, Sverre K. Seeberg, at saken ble sendt videre til organisasjonens dopingutvalg.

- Vi ble kun informert om saken, og den er nå sendt videre til dopingutvalget i FIS. En innstilling fra utvalget er ventet om ikke altfor lang tid, sa Seeberg til NTB.

Det var NRK som først omtalte saken. Ifølge kanalen har FIS satt datoen 7. mars for en offentliggjøring av sin avgjørelse. I mellomtiden ønsker de ikke å gi noen kommentarer om saken.