Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

FIS-presidenten oppsummerte VM i Lahti: - Vi var heldige at det ikke kom noen skandaler denne gangen

Alle er glade på VMs siste dag. 

FORNØYD: FIS-president Gian Franco Kasper kan snart puste lettet ut etter et skandalefritt arrangement i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: FIS-president Gian Franco Kasper kan snart puste lettet ut etter et skandalefritt arrangement i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): På VMs siste dag kunne endelig toppledelsen i det internasjonale skiforbundet oppsummere et VM i Lahti med bare skryt.

- Jeg prøvde veldig hardt å finne noe å klage på, men jeg klarte ikke å finne noe. Jeg beklager det, sa presidenten i det internasjonale skiforbundet, FIS, Gian Franco Kasper på dagens oppsummerende pressekonferanse i Lahti.

Samtlige øvelser har gått til oppsatt tid, og i motsetning til forrige gang finnene arrangerte mesterskap på hjemmebane, har de største skandalene uteblitt denne gangen.

Det understreket Kasper også.

- Dere har gjort en strålende jobb i organisasjonskomiteen, men vi var heldige at det ikke kom noen skandaler denne gangen. Vi er nødt til å gi noen komplimenter til utøverne for strålende prestasjoner, men også til organisasjonskomiteen for et strålende arrangement, sa Kasper.

Tilbakelagt kapittel

- Men det er ikke slutt ennå, så vi får vente og se hva som skjer etter ettermiddagens konkurranser.

- Det har vært tøffe tider i Finland siden 2001, men nå er dette et tilbakelagt kapittel, la generalsekretæren i FIS, Sarah Lewis, til.

Lewis var i likhet med Kasper, strålende fornøyd med mesterskapet. Ikke minst med antidopingarbeidet som er utført.

FIS har tatt 114 dopingprøver i forkant av VM-starten, og 121 underveis i mesterskapet.

Forklarer ulikt antall prøver

Av de 121 prøvene som er tatt etter konkurransene, er 121 urinprøver, mens 31 utøvere har avlevert blodprøver også. I tillegg kommer 18 prøver til blodpassene som hver utøver på dette nivået har.

- Dette er veldig viktige tall, sier Lewis, og legger til at 450 utøvere og folk fra støtteapparatene har gjennomgått opplæring og skrevet under på et opprop mot doping.

- Kan du forklare hvorfor det tas ulikt antall urin- og blodprøver?

- Blodprøver tas bare av utholdenhetsutøverne, altså de som går langrenn og kombinert, sier Lewis til Dagbladet.

- I tillegg tas det ikke nye blodprøver av vinnerne eller dem som er blant topp fire i renn etter renn, fordi blodverdiene og hvordan de evalueres i blodpassene endrer seg ikke på den korte tida, legger hun til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media