FIS-presidenten tror det kommer dopere til Oslo-VM

- Hva kan man gjøre, spør Gian-Franco Kasper.

REALIST: FIS-president Gian-Franco Kasper tror VM i Oslo kan bli fritt for positive dopingprøver, men neppe dopete utøvere. Her med generalsekretær Sarah Lewis.Foto:  Arnt E. Folvik/Dagbladet
REALIST: FIS-president Gian-Franco Kasper tror VM i Oslo kan bli fritt for positive dopingprøver, men neppe dopete utøvere. Her med generalsekretær Sarah Lewis.Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

FIS-president Gian-Franco Kasper (67) føler seg sikker på at dopede idrettsutøvere kommer til å delta i ski-VM i Holmenkollen.

- Ski-VM i Oslo blir kanskje fritt for positive dopingprøver, men ikke for dopede utøvere - dessverre, sier mektige Kasper, som også er styremedlem i Verdens antidopingbyrå (WADA), til VG.

Dopingjegerne står maktesløse og ser på at dopede idrettsutøvere utfolder seg også i skisporten.

- Gjennom blodtester vet vi hvem de er, og vi jakter dem intensivt, men vi er maktesløse inntil det foreligger bevis som holder. Det er som å stå på fortauet og se en bil kjøre for fort. Hva kan man gjøre, spør FIS-presidenten.

Langrennssporten lå med brukket rygg etter ski-VM i finske Lahtis i 2001. Da gikk seks finske langrennsløpere i garnet; Janne Immonen, Jari Isometsä, Harri Kirvesniemi, Mika Myllylä, Milla Jauho og Virpi Kuitunen.

Hendelsen førte til at FIS og IOK tok grep og betydelig økte fokuset på antidopingarbeid.

(NTB)