Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIS presser Kvitfjell

Arrangøren i Kvitfjell har sagt seg villig til å overta utforrennet som ble avlyst i Garmisch-Partenkirchen sist helg. Nå presser FIS på for å få Kvitfjell til å ta et ekstra super-G-renn også.

Dårlig vær gjorde det umulig å avvikle de to fartsdisiplinene som skulle gått i Garmisch. Det lå tidlig i kortene at utforrennet ville bli flyttet til Kvitfjell, som har verdenscup i utfor og super-G 6.- 7. mars. Mandag gikk formalitetene i orden, og det blir utfor også fredag 5. mars.

Svein Mundal i Hafjell-Kvitfjell Alpin AS er ikke like interessert i flere super-G-renn, men renndirektør Günther Hujara i Det internasjonale skiforbundet (FIS) er under sterkt press for å få arrangert rennet. Det presset forsøker han å skyve over på Mundal.

- Hvis vi skal si ja til super-G, er det flere alternativer til renndag. Vi kan kjøre onsdag, torsdag eller avvikle to renn lørdag. Men i utgangspunktet er vi ikke interessert, sier Mundal til NTB. Kvitfjell har ett døgn på seg til å vurdere henvendelsen fra FIS. Svaret må foreligge tirsdag formiddag.

Hvis Kvitfjell sier nei, blir rennet trolig lagt til Østerrike. Østerrikerne ønsker å gi sin egen Hermann Maier en ekstra mulighet til å ta igjen Lasse Kjus i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media