TEIPET OVER: De norske løperne og støtteapparatet trente torsdag med Coop-reklamen teipet over. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TEIPET OVER: De norske løperne og støtteapparatet trente torsdag med Coop-reklamen teipet over. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

De norske utøverne og støtteapparat teipet over reklamen på oppvarmingstrøya

- FIS reagerer på norsk protestaksjon

Norske løpere og støtteapparat hadde under en treningsøkt torsdag teipet over Coop-reklamen på oppvarmingstrøya. Nå risikerer de straff.

Det var NRK først som meldte at Norges Skiforbund er i konflikt med FIS.

De norske løperne gikk altså med oppvarmingstrøyer der Coop-reklamen var skjult torsdag. Det får markedssjef i FIS, Jürg Capol, til å reagere.

Han mener det er et regelbrudd da vesten er som akkreditering å regne. Han mener den ikke kan teipes over. Det kan ende i bøter, sier han til VG.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

- Det har vært på samme måte de siste 15 årene og da har det blitt godkjent. Så egentlig er det latterlig når man kommer på det 16. året og ikke godkjenner det. Da kan man ikke ta det så alvorlig, sier Jürg Capol til avisen.

Arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund, sier til NRK at det er uklart regelverk som ligger bak aksjonen. Han opplyser at Sverige og Tyskland har gjort det samme.

- Per i dag er det ikke definert i reglene hvem som har rettighetene til denne vesten. Vi har sagt at den bør være nøytral til vi finner en løsning på det, sier Lund.

Coop var lenge interesserte i å sponse langrennslandslaget foran denne sesongen, men det var Norgesgruppen som endte opp med å sponse de norske stjernene. Coop endte så opp med å sponse verdenscupen.

Ifølge Lund har man satt ned en arbeidsgruppe for å finne ut hvilke rettigheter Coop faktisk har. Man har blitt enige om noen ting, men ikke vestene, skriver NRK.