Fortsatt klassisk sprint reddet. Dropper 4x10km stafett

FIS sa JA til «Klæbo-rykket». Det tjener han titalls millioner på

Vegard Ulvang og de tunge skinasjonene sikret fortsatt klassisk sprint. Pluss maksimale avtaler for Johannes Høsflot Klæbo.

FÅR LØPE VIDERE: Johannes Høsflot Klæbo på vei forbi Alexander Bolshunov i den klassiske OL-sprinten. I dag ble nordmannens favorittdistanse sikret for framtida da FIS stemte ja til klassisk sprint. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
FÅR LØPE VIDERE: Johannes Høsflot Klæbo på vei forbi Alexander Bolshunov i den klassiske OL-sprinten. I dag ble nordmannens favorittdistanse sikret for framtida da FIS stemte ja til klassisk sprint. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COSTA NAVARINO (Dagbladet): En splittet langrennskomite i det internasjonale Skiforbundet (FIS) sa i ettermiddag til slutt ja til å beholde klassisk sprint. På tross av et hardt press fra de store langrennsnasjonene for å beskytte denne distansen, var det til slutt Vegard Ulvangs støtte som ble avgjørende. Så sterk er hans posisjon som internasjonal sjef for sporten.

Etter at de små nasjonene støttet forslaget fra FIS sin renndirektør Pierre Mignerey om å droppe både skiathlon og klassisk sprint i VM og OL, la Ulvang fram et kompromiss. Det gikk ut på å ta vekk skiathlon fra junior-VM og U-23, samt de mindre konkurransene, mens begge distansene fortsatt blir stående i seniormesterskapene.

- Hvis vi sier ja til klassisk teknikk, må vi beholde skiathlon og klassisk sprint, konkluderte Ulvang en lang og ærlig historisk gjennomgang av dragkampen mellom sportens to stilarter .

Og ble hørt.

FOR ganske overraskende fulgte de små nasjonene sjefen sin uten å kreve noen avstemning, selv om de nok hadde flertall i komiteen for å gjøre drastiske endringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer