Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Norge ikke følger reglene:

FIS-sjef: - Johaug skulle vært suspendert

FIS-generalsekretær Sarah Lewis mener at Norge ikke følger reglene når Therese Johaug ikke er blitt suspendert etter sin positive dopingprøve.

FORTVILER: Therese Johaug gråt av fortvilelse på pressekonferansen torsdag etter at sjokkbomben falt om at hun var tatt i doping. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORTVILER: Therese Johaug gråt av fortvilelse på pressekonferansen torsdag etter at sjokkbomben falt om at hun var tatt i doping. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier generalsekretæren i et intervju med finske Hufvudstadsbladet , melder VG fredag kveld.

REAGERER: FIS-generalsekretær Sarah Lewis reagerer på at forbundet ikke er blitt informert om Therese Johaugs dopingsak og reagerer på at den norske løperen ikke er blitt suspendert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REAGERER: FIS-generalsekretær Sarah Lewis reagerer på at forbundet ikke er blitt informert om Therese Johaugs dopingsak og reagerer på at den norske løperen ikke er blitt suspendert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Johaug testet positivt på den anabole steroiden clostebol. Johaug og daværende landslagslege Fredrik S. Bendiksen sier det er fordi hun brukte en krem mot et sår på leppen. Bendiksen har tatt på seg ansvaret og trukket seg fra jobben som landslagslege.

Lewis sier til Hufvudstadsbladet at Norge ikke engang har informert Det internasjonale skiforbundet om saken. Det var Antidoping Norge som testet Johaug.

- På grunn av den substansen som er involvert, ut fra det vi vet fra mediene, er den norske antidopingkomiteen forpliktet til å suspendere Johaug, sier Lewis til den finske avisen.

Johaug er foreløpig ikke suspendert fra langrennslandslaget eller fra internasjonal skisport. Landslagsledelsen har likevel sagt at hun ikke reiser til den kommende samlingen i Italia.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Antidoping Norge er i ferd med å hente inn informasjon i saken, før den sendes videre til påtalenemnda. Da kan hun også bli suspendert.

Johaug har ikke villet godta en såkalt «frivillig suspensjon» som begynner å løpe umiddelbart. Hennes advokat Christian B. Hjort begrunnet det fredag overfor NRK.

- Therese Johaugs stilling i saken er at hun ikke er å bebreide for noe, og en aksept av en suspensjon innebærer også en aksept av skyldspørsmålet, så det er ikke aktuelt for henne å akseptere en suspensjon, sa han.

(NTB)

STERKT PREGET: Det var en sterkt preget Marit Bjørgen som møtte pressen etter Johaug-skandalen sammen med lagkamerat Ingvild Flugstad Østberg. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!