FIS snur - Kaster ut Russland

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar en helomvending tirsdag. De har bestemt seg for å kaste ut russiske og hviterussiske utøvere resten av sesongen.

HELOMVENDING: Det internasjonale skiforbundet (FIS) tar en helomvending. De har bestemt seg for å kaste ut russiske og hviterussiske utøvere resten av sesongen. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser FIS-styret i en pressemelding etter et ekstraordinært møte tirsdag ettermiddag. Snuoperasjonen kommer etter at forbundsledelsen er blitt presset fra mange ulike hold, deriblant Norges Skiforbund.

I en pressemelding sier Norges Skiforbund at er lettet over at FIS i snur og etterkommer deres krav.

- Dette har vi i Skiforbundet jobbet intenst for de siste døgnene, og jeg er svært glad for at styret i det internasjonale skiforbundet (FIS) nå har konkludert med at Russland og Hviterussland utestenges fra kommende arrangementer, sier Erik Røste, president i Norges Skiforbund og medlem i FIS Council.

De opplyser at det var en enstemmig avgjørelse.

- Tatt for lang tid

Etter FIS sin pressemelding møtte skipresidenten pressen.

- Det har vært fem forholdsvist hektiske dager. Det har det vært for mange, også for oss. Det er viktig å minne andre om hva dette handler om. Det handler om uretten som påvirker det ukrainske folk, sier Røste.

Han innrømmer at det tok lang tid før FIS tok sin avgjørelse.

- Det har vært en prosess internt i FIS. Den landet i dag og det var viktig for de rennene vi har i dag. Jeg kan ikke si noe annet enn at vi er fornøyde med det. Så hadde jeg håpet at det skulle gå litt raskere, sier Røste til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer