FIS starter tv-kanal

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil satse på sin egen tv-kanal. Tanken er å sende renn som kommersielle kanaler ikke er så opptatt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Innen to, senest tre år, skal vi starte tv-kanalen. De viktigste konkurransene (VM og verdenscuprenn) kommer fortsatt til å bli sendt i de kommersielle tv-kanalene, men i vår kanal kommer vi for eksempel til å vise kontinentcuper, nasjonale konkurranser og kurs i skiteknikk, sier leder Gian-Franco Kasper i FIS i et intervju med det sveitsiske nyhetsbyrået Sportinformation.

FIS har rett og slett ikke råd til å vise de store mesterskapene selv. Til det bringer de inn for høye inntekter ved salg.

- Salgssummene har eksplodert. Våre idretter følger i fotballens spor. Eksempelvis fikk vi tidligere 500 000 sveitserfranc (2,85 millioner norske kroner) for VM i skiflyvning. Nå får vi sju millioner (40 millioner kroner), sier Kasper.

- Når det gjelder alpin-VM er tv-prisen femdoblet, men jeg tror ikke utviklingen vil gå så mye lenger.

Kasper selger gjerne dyrt til tv-selskapene, men han ønsker ikke å gjøre hva som helst med skisporten.

- Det er bra med utvikling for å gjøre idrettene mer populære, men vi må holde på essensen. Vi prostituerer ikke idretten, slik at det blir rent show, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer