FIS starter tv-kanal

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil satse på sin egen tv-kanal. Tanken er å sende renn som kommersielle kanaler ikke er så opptatt av.

- Innen to, senest tre år, skal vi starte tv-kanalen. De viktigste konkurransene (VM og verdenscuprenn) kommer fortsatt til å bli sendt i de kommersielle tv-kanalene, men i vår kanal kommer vi for eksempel til å vise kontinentcuper, nasjonale konkurranser og kurs i skiteknikk, sier leder Gian-Franco Kasper i FIS i et intervju med det sveitsiske nyhetsbyrået Sportinformation.

FIS har rett og slett ikke råd til å vise de store mesterskapene selv. Til det bringer de inn for høye inntekter ved salg.

- Salgssummene har eksplodert. Våre idretter følger i fotballens spor. Eksempelvis fikk vi tidligere 500 000 sveitserfranc (2,85 millioner norske kroner) for VM i skiflyvning. Nå får vi sju millioner (40 millioner kroner), sier Kasper.

- Når det gjelder alpin-VM er tv-prisen femdoblet, men jeg tror ikke utviklingen vil gå så mye lenger.

Kasper selger gjerne dyrt til tv-selskapene, men han ønsker ikke å gjøre hva som helst med skisporten.

- Det er bra med utvikling for å gjøre idrettene mer populære, men vi må holde på essensen. Vi prostituerer ikke idretten, slik at det blir rent show, sier han.

(NTB)